adscode
adscode

Ücretli öğretmenlerden ön başvuru talebi

Ücretli öğretmenlerden, ek ders ücreti karşılığında görev yapanların sözleşmeli öğretmenlik için başvuru ve atama duyurusuna itiraz var.

Ücretli öğretmenlerden ön başvuru talebi
Eğitim
"15.05.2018 tarihi itibariyle yayınlanan  “ÜCRETLİ ÖĞRETMEN” atama kılavuzu ile ücretli öğretmenlere hükümet liderleri ve MEB tarafından verilen sözler tutulmamıştır. Ücretli öğretmenler aylarca atanacakları vaadiyle oyalanmış ve yayınlanan kılavuzla hüsrana uğramışlar, yok sayılmışlardır. Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın belirttiği gibi şartları tutan her ücretlinin mülakata davet edilmesini ve tecrübeye (liyakata) önem verilmesini talep etmekteyiz.

5000 ücretli öğretmen alımının amacı yıllarca karşılık beklemeden en ücra yerlerde yok pahasına karşılık beklemeden vefakarca çalışıp öğretmenliğe gönül vermiş, branşından yılda sadece birkaç öğretmen alımı olduğu için atanamamış ücretli öğretmenlerin mülakatla atanması olarak başlamışken şu an bambaşka bir hal almıştır.

Önceden önbaşvuru olacağı belirtilmesine rağmen hiç önbaşvuru olmadan bazı branşlara mevcut aday sayısının neredeyse iki katı kontenjan açmak suretiyle diğer tüm branşlar yok sayılmıştır. Meslek ve teknik öğretmenlere 1’er kişilik kadro belirlenmiş, ücretli ataması amacından çıkmıştır.

Atamanın önbaşvuru alınarak yapılmasını ve branşlara verilen kontenjanların yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz."
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)