adscode
adscode

Ücretli öğretmenlere kadro sinyaline sosyal medyadan tepkiler!

Ücretli öğretmenlere kadro sinyaline sosyal medyadan tepkiler!
Eğitim
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtladı. Öğretmenlere ilişkin açıklamalarında ücretli öğretmenliğe de değinen Bakan Yılmaz, geçici ve ücretli öğretmenlik uygulamasına yönelik şu değerlendirmelerde bulundu:
 
"Sözleşmeli öğretmen ile kadrolu arasında bir fark yok. Sadece kimlik kartında yazıyor. O kimlik öğretmen olarak değişecek. Dört yıl sonra kadroya geçireceğiz. Ücretli öğretmenlerin mağduriyetine ben de inanıyorum. Bunları için bir de 5 yıllık bir tecrübe göz önünde bulundurularak, bir düzenleme içine gireceğiz. 5 yıl ücretli öğretmenlik yaparak, öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere, üç katı şartı aranmadan mülakata alınmaları konusunda bir istisna sağlayacağız. Bu da onların kaybını giderecektir. "

Bakan Yılmaz'ın bu açıklamaları ise sosyal medyada oldukça eleştiri aldı. KPSS'yle atama bekleyen öğretmen adayları ücretli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi fikrine itiraz ederken; sözleşmeli öğretmenlikle kadrolu öğretmen arasında fark yok' açıklaması da tepki gördü.















Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)