adscode
adscode

Üçüncü kuşağa kalan en değerli miras okul

1960’ların başında Sabahat Sezin’in kendi kızını kolej sınavlarına hazırlamak için özel ders aldırmasıyla başlayan macera bu yıl 50’inci yılında.

Üçüncü kuşağa kalan en değerli miras okul
Okullardan Haberler
Sabahat Sezin tarafından Caddebostan’da 1963 yılında ilk temelleri atılan anaokulu, kolej sınavlarına hazırlık dershanesi ile bale ve solfej eğitimi veren müzik okulu iki yıl sonra ilkokula dönüştü. Annesinin yanında 9 yaşından itibaren yetişen Gülin Sezin bu bayrağı aldı. 1976’dan bu yana kardeşi Pelin Sezin’le eğitim öğretimi sürdürürken Çekmeköy’e taşınınca Sezin kardeşlere kuzenler Muattar ve Canan Saydam da eklendi.
Eğitimde yarım asrı geride bırakan okulun aynı şekilde yıllar boyu sürmesi için üçüncü kuşağı da hazırlayan Gülin Sezin Toroslu, okulun felsefesinin sonraki kuşaklara aktarılması için bir kitap hazırlattı. Sezin, “Ailenin en genç üyelerinin de yönetime katılımıyla gelenekleri yok edip, yitirmeden, sürekli gençleşerek yolumuza devam edeceğiz. Sabahat Sezin’in torunları devralabilecekleri en büyük, en zengin, en benzersiz mirası yaşatacaklar” diyor.
Annesinden öğrendiklerini şimde de öğretmenlere aktaran Gülin Sezin ile okulun 50 yıllık  macerasını bu röportajda okuyabilirsiniz.

Gülin Sezin Röportajı

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)