adscode
adscode

UFUK ÜNİVERSİTESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ

UFUK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

 

Kurucu: Türkiye Trafik Kazaları Yardım Vakfı

Rektör: Prof. Dr. Tevfik Tezcaner

Kuruluş tarihi: 1999

Bulunduğu il: Ankara

Akademik birimler: Eğitim, Fen Edebiyat, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Tıp olmak üzere 5 fakültesi, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimleri enstitüleri, Hemşirelik Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

Öğrenci sayısı: 4.252

Akademik personel sayısı: 318

Burs olanakları: ÖSYM, Personel Çalışan, Başarı, Şehit - Gazi bursları var.

Yurt olanakları: 256 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdu bulunuyor.

Öğrenci kulübü sayısı: 41

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Yurt dışında Romanya, Portekiz ve Almanya ile ikili anlaşmaları ve Erasmus kapmasında öğrenci değişim anlaşmaları bulunuyor.

Öğrenim ücretleri: Tıp Fakültesi 48.280 TL; diğer fakülteler 33.600 TL; Hemşirelik Meslek Yüksekokulu 28.000 TL; önlisans programları 20.160 TL.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Ufuk Üniversitesi, Ankara’nın merkezindeki konumu ve ulaşım kolaylığı, bilimsel yönden yetişmiş alanında uzman, dinamik öğretim üyelerine sahip olması, öğretim üyesi başına düşen öğrenci oranı bakımından standartların üstünde oluşu, sosyal - bilimsel ve kültürel etkinliklerin çok sayıda oluşu, yurt imkânları, sosyal imkânlar, burslu okuyan öğrenci oranının fazlalığı, teknoloji temelli eğitim anlayışına ağırlık veren öğrenci merkezli bir eğitim modeli yöntemi izlemektedir. Ayrıca, 41 öğrenci kulübümüzle ders dışı faaliyetlerde sürekli aktif olarak hem iyi eğitim görüyor hem de son derece keyifli bir üniversite ve kampüs hayatına sahip oluyorlar.  Burslu kontenjanlara yerleştirilen öğrencilerimizin bursları öğrenim süresi sonuna kadar disiplin cezası almadıkları takdirde hiçbir şekilde kesilmiyor. Üniversite bünyesinde Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Hastanesi gibi bir sağlık kuruluşu tüm öğrencilerimize hizmet vermektedir.

İletişim Bilgisi: www.ufuk.edu.tr

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)