adscode
adscode

Uludağ Üniversitesinde 'gönüllü burs fonu' uygulaması

UÜ Veterinerlik Fakültesi öğretim üyeleri, ihtiyaç sahibi öğrencilere her ay maaşlarından yaptıkları kesintiler ve düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirle "gönüllü burs fonu" oluşturdu.

Uludağ Üniversitesinde 'gönüllü burs fonu' uygulaması
Üniversite
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Veterinerlik Fakültesi öğretim üyelerinin, ihtiyaç sahibi öğrencilere her ay maaşlarından yaptıkları kesintiler ve düzenledikleri etkinliklerden elde ettikleri gelirle "gönüllü burs fonu" oluşturduğu bildirildi.

UÜ'den yapılan açıklamaya göre, Veteriner Fakültesinde düzenlenen eğitim bursu etkinliğine, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, rektör yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Yüce ve Prof. Dr. Aslı Hockenberger, TİGEM Karacabey Tarım İşletmesi Müdürü Ahmet Karakeçe, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ülgen Günay, öğretim üyeleri, personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Ulcay, yaptığı konuşmada, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın çok önemli olduğunu belirtti.

Devletin ve üniversitenin resmi olarak verdiği bursların yanı sıra öğretim üyelerinin ve personelin böyle bir etkinlik düzenleyerek, burs fonu oluşturmasını takdire değer bulduğunu aktaran Yusuf Ulcay, kendisinin de fona özel olarak destek vereceğini bildirdi.

Ülgen Günay da üniversite yaşamına daha kolay, güvenli ve etkin biçimde uyum sağlamalarına yardımcı olmak amacıyla öğrencileri desteklemenin göreævleri olduğunu kaydetti.
 

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)