adscode
adscode

Uludağ Üniversitesi'nden Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi ile işbirliği

Uludağ Üniversitesi, Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi ile öğrenci, öğretim üyesi değişimi ve bilgi alışverişini içeren işbirliği protokolüne imza attı.

Uludağ Üniversitesi'nden Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi ile işbirliği
Üniversite
Uludağ Üniversitesi, dünyanın çeşitli ülkelerinden üniversitelerle işbirliği protokolleri imzalayarak uluslararası ilişkilerini geliştirip güçlendirmeye devam ediyor. Üniversite, son olarak Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi ile öğrenci, öğretim üyesi değişimi ve bilgi alışverişini içeren işbirliği protokolüne imza attı.

İşbirliğine ilişkin protokolü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Moradov imzaladı. Rektörlük B Salonunda gerçekleşen protokol imza töreninde, her iki üniversitenin üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin, gerek Azerbaycan gerek Türkiye açısından “iki devlet tek millet” anlayışıyla daha da güçlendiğine işaret ederek, imzalanan işbirliği protokolünü bu anlamda çok önemsediklerini söyledi. Öğretim üyesi ve öğrenci hareketliliğini ve bilgi alışverişini içeren işbirliğinin iki ülkeye de kazandıracağı çok şeyler olacağına inandığını ifade eden Ulcay, “Bugün imzaladığımız protokolün, iki toplumu biraz daha yakınlaştıracak bir anlaşma olmasını diliyorum” dedi.

Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Moradov da imza töreninde yaptığı konuşmada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı kendisine 2.5 yıl önce rektörlük görevini verdiğinde, Bakü Devlet İktisat Üniversitesi’ni dünya çapında bir üniversite yapmasını istediğini vurgulayarak, “Ben de bunun üzerine dünya üniversiteleri görüşmelere başladım. Birçok Türkiye üniversitesiyle protokol imzalamışız ama bundan öte gidememişiz. Ben inanıyorum ki bu protokol, Türkiye üniversiteleri arasında gerçeği dönüşecek ilk protokolümüz olacak ve diğerlerine örnek teşkil edecek” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce de, protokollerin içeriğine ilişkin bilgi verdi. Yüce’nin verdiği bilgiye göre, protokollerden biri iki üniversitenin iktisat ve maliye alanlarında ortak yükseklisans eğitimi yapılmasını içeriyor. Bu kapsamda yine yükseklisans öğrencileri eğitimlerinin yarısını diğer üniversitede yapabilecek. İmzalanan diğer protokol ise iki üniversite arasında akademik işbirliği içeriyor.

Azerbaycan Bakü Devlet İktisat Üniversitesi Türk Dünyası İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Tuzcuoğlu da, Sakarya Üniversitesi’nden 14 ay önce Bakü’ye gittiğini ve uluslararası anlaşmalara ve özellikle Türkiye ile olanlara büyük önem verdiklerini dile getirerek kısa sürede adımları atılan bu anlaşmanın ilerde daha da genişlemesini temenni ettiklerini belirtti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)