adscode
adscode

Uluslararası Bilim Kampına Doğa Koleji Projeleriyle Damga Vurdu

DOĞA Koleji’nin 2007’de İzmir’de Uzay Kampı’nın partnerliğinde hayata geçirdiği ‘Bilim Kampı’ model oldu. İzmir’de başlayan kamp, sınırları aşarak son yıllarda Bulgaristan’ın ev sahipliğinde geniş katılımla…

Uluslararası Bilim Kampına Doğa Koleji Projeleriyle Damga Vurdu
Eğitim
DOĞA Koleji’nin 2007’de İzmir’de Uzay Kampı’nın partnerliğinde hayata geçirdiği ‘Bilim Kampı’ model oldu. İzmir’de başlayan kamp, sınırları aşarak son yıllarda Bulgaristan’ın ev sahipliğinde geniş katılımla yapılmaya başlandı. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, İzmir’de yapılan ‘Bilim Kampı’na katılan ülkeler arasında yer alan Bulgaristan’ın bunu kendi ülkesinde devam ettirme isteğine olumlu cevap verdiklerini dile getirdi. İlk olarak 2013’te Doğa AB Projeler Koordinatörlüğü olarak ‘Nanoteknoloji ve Bilim Kampı’nı Bulgar ortak Center for Creative Training (CCTA) ile yola çıkıldığını hatırlatan Ali Rıza Lüle, şöyle devam etti:
 
Doğa’dan 11 Öğrenci
 
“İzmir’in model olduğu bu kamp 2013’ten bu yana düzenli olarak her yıl yapılıyor. CCTA, bu yılda Temmuz ayında Bulgaristan Kranevo’da gerçekleşen bilim kampının ev sahipliğini gerçekleştirdi. Kamp, Türkiye, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve Bulgaristan’dan katılan 13-18 yaş aralığındaki öğrencilerden oluştu. 2017-2018 döneminde TÜBİTAK araştırma projelerinde kimya, biyoloji, kodlama alanlarında dereceye girme başarısını gösteren 11 Doğa Koleji öğrencisi de kampta yerini Aldı.”
 
Yabancılardan Eğitim
 
Öğrencilerin başarılı oldukları TÜBİTAK bilim projelerini akranları ve diğer ülkelerdeki öğretmenlerle paylaştıklarını dile getiren Ali Rıza Lüle, “Kamp boyunca öğrenciler nanoteknoloji, fen, teknoloji, matematik ve mühendislik eğitimi, uzay bilimi, kodlama, doğa bilimi ve drama konularında alanında uzman yabancı eğitmenlerden eğitim aldılar. Öğrencilerin hayal gücünü ateşledi. Birinci sınıf uluslararası bilim insanlarının liderliğinde benzer düşünen öğrencilerden oluşan uluslararası bir toplulukta uygulamalı deneyim kazandılar. Gençler, sunum becerilerini geliştirip, çok kültürlü bir ortamda takım çalışması gibi önemli beceriler kazandı ve uzun süreli arkadaşlıklar kurdular. Kamp Karadeniz’in kıyısında muhteşem plajlara ve gelişmiş bir altyapıya sahip en cazip tatil yerlerinden biri olan Kranevo’da düzenlendi. Program, popüler bilimin ve ötesinin pratik uygulamasını gösterecek en yenilikçi bilimsel alanlarda çalışan genç bilim adamları tarafından yönetilen yüksek eğitim ve uluslararası bilimsel standartları sundu” diye konuştu.
 
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)