adscode
adscode

Uluslararası öğrenci akademisi başladı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve İstanbul Bilimler Akademisi tarafından ortaklaşa düzenlenen Uluslararası Öğrenci Akademisi, dünyaca ünlü tarihçi Mehmet Genç'in açılış dersiyle başladı.…

Uluslararası öğrenci akademisi başladı
Eğitim
Dünyanın dört bir yanından Türkiye'ye eğitim için gelen uluslararası öğrenciler için düzenlenen Uluslararası Öğrenci Akademisi başladı. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve İstanbul Bilimler Akademisi tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenci Akademisi, İstanbul'un her iki yakasında eğitim gören misafir öğrenciler için ufuk kapısı olacak.

FARKLI DİSİPLİNLERDE 400 ÖĞRENCİ

Tarih, Edebiyat, Düşünce ve Sanat disiplinlerinde 400 misafir öğrenciye kapılarını açacak Uluslararası Öğrenci Akademisi dünyaca ünlü tarihçi Mehmet Genç'in katılımıyla başladı. Misafir öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği derste konuşan Tarihçi Genç, "Osmanlı medeniyeti dünyaya kendi içerisinde büyük bir zenginliği barındıran harika bir sistem hediye etti" diye konuştu.

BÜYÜK BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK

Akademik olarak zengin bir içeriği misafir öğrencilere sunacak olan Uluslararası Öğrenci Akademisi ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Bilimler Akademisi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Gülfettin Çelik ise, "Türkiye'de eğitim için bulunan misafir öğrenciler, hem geleneğimizin taşıyıcısı olarak hem de geleceğin inşasında önemli bir noktada bulunuyor. Uluslararası Öğrenci Akademisi bu anlamda büyük bir boşluğu dolduracak" dedi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na projeye verdikleri desteklerde ötürü teşekkür eden Prof. Çelik, "Uluslararası Öğrenci Akademisi'ne başvurular sürüyor. Sonunda sertifika vereceğimiz Akademi'ye katılmak isteyenler "ibav.org" sayfasından başvurabilirler" diye konuştu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)