adscode
adscode

Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Konferansı

YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: "Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kalite süreçlerine katkı sağlamak amacıyla model geliştirici bir kurum olarak Yükseköğretim Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme…

Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Konferansı
Türkiye'den Haberler
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan  Çetinsaya, "Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde kalite süreçlerine katkı sağlamak  amacıyla model geliştirici bir kurum olarak Yükseköğretim Akademik Değerlendirme  ve Kalite Geliştirme Komisyonu'nu (YÖDEK) tekrar canlandıracağız" dedi. 
 
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen  "Uluslararası Yükseköğretimde Kalite Konferansı"nda konuşan Çetinsaya,  yükseköğretim sisteminin 10 yılda çok büyük bir dönüşüme sahne olduğunu söyledi. 
 
Çetinsaya, yükseköğretimde yapılan vizyon belgesi çalışmalarında üç  konunun öne çıktığını dile getirerek, istatistiklere bakıldığında yükseköğretim  sisteminin niceliksel olarak büyüdüğüne dikkati çekti. 
 
Bütün güçlerini bu niceliksel büyümeyi niteliksel büyümeye dönüştürmek  için kullanmak durumunda olduklarını anlatan Çetinsaya, "İkinci olarak nitelikli  öğretim üyesi yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu da bizi doktora eğitiminin kalitesine  getiriyor. Üçüncü stratejik hedefimiz ise dünyadaki uluslararasılaşma süreçlerine  dahil olmak ve bu süreçlerden beslenmek" diye konuştu. 
 
Çetinsaya, kalite süreçlerinin bütün bu hedeflerin buluşma noktası  olduğunu ve 2014 yılında üniversitelerle kalite çalışmalarına devam edeceklerini  belirterek, "Yükseköğretim mevzuatı yasa çalışmaları, anayasa değişiklikleri  tartışmaları nedeniyle biraz gecikecektir" şeklinde konuştu. 
 
Gelecek yıl Türkiye'de kalite çalışmalarının hızlandırılması  gerektiğini ifade eden Çetinsaya, şunları kaydetti:  "Sakarya Üniversitesi Bilişim Fakültesi ile hazırladığımız kurumsal  değerlendirme sistemini faaliyete geçirerek bunun da adımlarını atmaya başladık.  Türkiye'deki tüm üniversitelerin bu sisteme dahil olması için çalışmalara  başladık. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde de kalite süreçlerine katkı sağlamak  amacıyla model geliştirici bir kurum olarak Yükseköğretim Akademik Değerlendirme  ve Kalite Geliştirme Komisyonu'nu (YÖDEK) tekrar canlandıracağız. Mükemmellikte  Süreklilik ödülünü aldığı için de Sakarya Üniversitesi'ni tebrik ediyorum." 
 
"Kaliteli olmak zorundayız" 
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas da yükseköğretimde kalitenin uzun  ömürlü sürdürülebilmesinin zor olduğunu dile getirerek, yükseköğretimin yeniden  tanımlanması ve hizmet kalitesinin geliştirilebilmesi için rekabetin önemli hale  geldiğini söyledi. 
 
İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ise kalite  kültürünün üniversitede yerleştirilmesinin ve bunun sürdürülmesinin kolay bir şey  olmadığını vurgulayarak, "Gerçekten yetenek sahiplerinin aradan fırlamasına,  gelişmesine müsaade edebilecek yüksek standartlar için uğraşmak, kaliteli olmak  zorundayız" ifadesini kullandı. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)