adscode
adscode

UNESCO'da Türkçe şarkılar seslendirildi

UNESCO’nun Paris’teki merkezinde Uluslararası Anadil Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte temsil eden Paris Türk Sanat Müziği Korosu’nun seslendirdiği Türkçe şarkılar büyük alkış topladı.UNESCOda…

UNESCO'da Türkçe şarkılar seslendirildi
Türkiye'den Haberler
BM Eğitim, bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan merkezinde “Uluslararası Anadil Günü” kapsamında ülkelerin anadil ve kültürleri üzerine bir etkinlik gerçekleştirdi. 13 üye ülkenin yer aldığı etkinlik kapsamında, ülkelerin kültürlerini yansıtan konuşmalar ve gösteriler gerçekleştirildi. Türkiye’yi Psikolog- Müzikolog Selin Tenik yönetimindeki Paris Türk Sanat Müziği Korosu temsil etti. Ülkelerin kültürlerini en iyi yansıtan eserlerin seslendirildiği etkinlikte, Paris Türk Sanat Müziği Korosu, “Sefalar Getirdiniz”, “Kâtibim” ve “Beyoğlu’nda Gezersin” adlı şarkıları seslendirdi. Türk müziğinin nadide eserlerini seslendiren kora, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Bangladeş’in organizasyonunda gerçekleşen etkinlikte, Fransa, Yunanistan, Hindistan, Endonezya, İran, Lübnan, Malezya, Nijerya, Suudi Arabistan, Sri Lanka, Tayland ve Türkiye gibi ülkelerin sanatçıları tarafından müzik ve folklor gösterisi de sunuldu. Sanatçıları katılmayan ülkelerin UNESCO nezdindeki temsilcileri ise şiir okuyarak ülkelerini temsil etti.  

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)