adscode
adscode

Üniversite Adayları LYS Öncesi Moral Depoladı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği şenlikte, yaklaşan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesi üniversite adayları moral ve motivasyon depoladı.

Üniversite Adayları LYS Öncesi Moral Depoladı
Eğitim
Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Geleneksel Adana Gençlik Eğitim Merkezleri Bahar Şenliği’nde yaklaşık bin öğrenci, öğretmenleriyle birlikte yılın stres ve yorgunluğunu birbirinden renkli etkinliklerle üzerlerinden attı.

Adana Büyükşehir Belediyesi 1. Geleneksel Adana Gençlik Eğitim Merkezleri Bahar Şenliği, merkez Çukurova İlçesi’ndeki Çiçek Köy Kır Lokantası’nda gerçekleştirildi. 10 Haziran’da LYS’de ter dökecek öğrenciler, Gençlik, Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü ve öğretmenleriyle bir araya geldi. Hep birlikte kebap ziyafeti çeken katılımcılar, daha sonra müzik eşliğinde dans edip şenliğin keyfini çıkardı. Öğrenciler, birbirinden eğlenceli oyunlarla heyecan dolu bol kahkahalı dakikalar yaşadı.

Üniversite sınavlarına girecek öğrencilere seslenen Gençlik, Spor ve Basın Yayın Daire Başkanı Halil Hızlısoy, eğitimde fırsat eşitsizliğine son vermek amacıyla dar gelirli öğrencileri ücretsiz kurslarla üniversite, fen lisesi ve Anadolu lisesi sınavlarına hazırlayan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenledikleri bahar şenliği ile LYS adaylarına moral ve motivasyon aşılamayı amaçladıklarını belirtti.

Gençlik Eğitim Merkezleri’nin LYS’deki başarı ortalamasının yüzde 95.7 olduğunu anımsatan Hızlısoy, “Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü, geleceğin teminatı olan çocuklarımızın, gençlerimizin çağın gereklerine uygun biçimde eğitimlerini tamamlaması ve hayata eksiksiz hazırlanabilmesi için tüm imkanları seferber ediyor. Öğrencilerimiz de geçen yıl TEOG’da yüzde 98, LYS’de yüzde 95.7 başarı elde ederek bizleri mutlu etti. Türkiye’nin en gözde üniversitelerinde tıp, diş hekimliği, hukuk, eczacılık, uluslararası ilişkiler, uzay ve uçak mühendisliği, nükleer enerji mühendisliği, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler fakültelerini kazanan öğrencilerimiz bizlere büyük gurur yaşattı. Bu yıl da gençlerimize çok güveniyoruz, en iyi sonuçları elde edeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

İHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)