adscode
adscode

Üniversite ek yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor!

Üniversite yerleştirmelerinin tamamlanmasının ardından gözler LYS üniversite ek yerleştirmelerine çevrildi.

Üniversite ek yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor!
Üniversite
Merakla beklenen LYS üniversite ek yerleştirmeleri başvuru tarihleri ve tercih kılavuzu açıklandı.
 
ÖSYM ek tercihleri ise 17-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Tercihlerin sona ermesinin ardından adaylar ''LYS üniversite ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?'' sorusuna yanıt aradılar.

ÖSYM konuyla ilgili henüz açıklamada bulunmadı ama ek yerleştirme sonuç sayfası açıklanır açıklanmaz sayfamızda duyuracağız.

2015-ÖSYS merkezì yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir.

Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2015-ÖSYS merkezî yerleştirmede hiçbir yükseköğretim programına yerleştirilmemiş olmak gerekir.
 
Tablo 4’teki merkezî yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecektir (Kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilir).
 
Tablo 3’deki ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacaktır. Tablo-3'de her programın karşısında o programa genel yerleştirme sırasında oluşan en küçük puan ile bu yerleştirmede kullanılan Önceliklere göre yerleşen en son sıradaki adayın öncelik durumu gösterilmiştir. Bu bilgiler, adaylara sadece tercihlerini yapmada kolaylık sağlamak için verilmiştir. Adaylar, Tablo-3'deki en küçük puanların ve önceliklerin altında olsalar bile tercihlerini yapabileceklerdir. Bir başka deyişle, Tablo-3'den tercih yapacak adaylar, ister meslek lisesi ister genel lise çıkışlı olsun en küçük puan ve öncelik bilgilerini göz önünde tutmadan da tercihlerini yapabilirler.
 
2015-ÖSYS'de özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar da ek yerleştirme için tercih yapabilirler.
 
Adayların yükseköğretim programlarını tercihleri arasında gösterebilmeleri için bu programların koşullarını karşılamaları gerekir.
 
Ek yerleştirme işlemine alınan tüm adayların sonuçları http://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacaktır. Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
 
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)