adscode
adscode

"Üniversite hayatı, kariyer gelişiminin en önemli evresi"

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) ve İŞKUR'un ortaklaşa düzenlediği "2. Girişimcilik ve Kariyer Günü" İKÇÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

"Üniversite hayatı, kariyer gelişiminin en önemli evresi"
Eğitim
Öğrencilerin kariyer planlamalarına ve profesyonel iş hayatlarına adım atmalarında girişimcilik ruhlarını desteklemeye yönelik bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliği; İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri, İKÇÜ  Rektör Danışmanı ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Esen, Merkez Müdür Yardımcısı Uzm.H.Ahmet Uran, firmalar ve çok sayıda öğrenci takip etti.

"Doğru yol haritası başarıya taşır"



Açılış konuşmasını gerçekleştiren İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, gelişen dünyada rekabet ortamına uyum sağlamanın tek yolunun cesur ve kararlı insanları yetiştirmekten geçtiğini ifade etti. Gelecek nesile gerekli donanımı kazandırmanın ilk adımının doğru bir kariyer haritası oluşturmak olduğuna işaret eden Rektör Prof.Dr.Akhan, "Kariyer seçiminin kuşkusuz bir ön hazırlık dönemi vardır. Bireyin kariyer seçiminde, kişiliği, aile hayatı, eğitim hayatı ve sosyal çevre önemli bir etkiye sahip olmaktadır. Üniversite öğrencisi, kişisel kariyer planını yaparak; gelecekte nerde olmak istediğini hedef olarak belirlerse, geleceğine ilişkin bir yol haritası oluşturabilir. Yol haritasını belirleyen öğrenci, adım adım hedefine ulaşmak için sürekli bir çaba gösterecektir." dedi.

"Üniversite hayatı, kariyer gelişiminin en önemli evresi"

Üniversite hayatının, kariyer gelişiminin en önemli evrelerinden birisi olduğunu vurgulayan Prof.Dr.Akhan, "Öğrencilerin aldıkları derslerin yanında katıldıkları kongre, sempozyum, konferans ve panel gibi bilimsel etkinlikler, onların kariyer gelişimine ciddi bir katkıda bulunmaktadır. Bu açıdan Kariyer Günümüze katılım sağlayan kamu ve özel sektörün değerli temsilcileri, birbirinden kıymetli konuşmalar yapacaklardır. Bizleri kırmayarak 2. KARKİM Girişimcilik ve Kariyer Günleri'ne destek olan İŞKUR'a, MÜSİAD'a ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ederim.  " diye konuştu.

"Doğru işe, doğru eleman verimi arttırır


 
Geleceğin teminatı olan gençlerin kendilerine doğru yol haritası çizmelerini iş dünyası olarak oldukça önemsediklerini ifade eden MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ise iş insanları olarak istihdamın artırılması için çalışmaya devam ettiklerini kaydetti. Ülkü, "İş dünyası olarak doğru işe doğru elemanlar ile iş veriminin daha fazla artacağını biliyoruz. Düzenleyeceğimiz bu kariyer günü aracılığı ile gençlerimize rekabet gücü kazandırarak birer profesyonel olmaları konusunda katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Bu zirvenin kariyer planlaması yapan gençlerimize, kendilerini tanıma, eğilimlerini ve iş olanaklarını belirleme gibi konularda destek sağlayacağını ümit ediyorum. MÜSİAD olarak İzmir'deki üniversitelerde okuyan genç kardeşlerimizin istihdamına yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir." şeklinde konuştu.
 
"İŞKUR gençlerin yanında"


 
Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, kariyer planlaması konusunda İŞKUR olarak her zaman gençlerin yanında olduklarını, kendilerine kariyer planlaması konusunda her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.
Açılış konuşmalarının ardından başlayan programlarda KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri, 'Girişimcilik ve İnovatif Düşünce' başlıklı konferansıyla gençlerle buluştu.
 
Tecrübe paylaşımları ilgi gördü
 
Yaşar Holding Pınar Süt Grubu İK Direktörü Mustafa Derici, Kuşgöz İzmir Vinç A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Kuşgöz, Cvyolla.Com Genel Müdürü   Meriç Kul İş Hayatıyla İlgili Tecrübe Paylaşımlarında bulundu.  Kariyer Planlamasında Yabancı Dilin Önemini TÖMER İzmir Şube Koordinatörü  Mevlüt Zor, Yurtdışında Eğitim İmkânlarını American Councils Eğitim Danışmanı   Nathaniel A. Davis,  Yurtdışı Tecrübe Paylaşımını Bosphorus  Shipping Bölge Müdürü Ümit İncirkuş, İşbaşı Eğitim Programlarını İŞKUR İş ve Meslek Danışmaları   aktararak öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)