adscode
adscode

Üniversite öğrencilerinden yurt ve kira protestosu

"Biz bu sorunumuzu Başbakanlığa ve Başbakanımıza göndereceğimiz hedeflediğimiz 20 bin imza ile çözeceğimize inanıyoruz"

Üniversite öğrencilerinden yurt ve kira protestosu
Türkiye'den Haberler
Karabük'te belediye önünde eylem yapan yaklaşık 50 üniversite öğrencisi, 'Okumaya mı geldik zengin etmeye mi bilemedik' yazılı döviz açarak, ev kiralarının yüksek, yurtların ise yetersiz olmasını protesto etti.

Karabük Üniversitesi'nde öğrenim gören yaklaşık 50 öğrenci, kentteki ev kiralarının yüksek olmasını ve yurtların yetersiz olmasını protesto etmek için Karabük Belediyesi önünde toplandı. Öğrenciler, 'Okumaya mı geldik zengin etmeye mi bilemedik', 'Ev kiraları çok yüksek, öğrenciler mağdur', 'Bu sorun hem öğrencilerin hem de ailelerinin sorunudur' yazılı dövizler açtı. Öğrenciler daha sonra sorunlarını Başbakanlık'a göndermek için belediyenin önünde açtıkları stantta dilekçelerine vatandaşlardan imza atarak destek olmalarını istedi. Öğrenciler adına basın açıklaması yapan Ulaş Arslan, asgari ücretin üzerinde olan ev kiralarını ödemekte ve yurt bulmakta zorlandıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Biz bu sorunumuzu Başbakanlığa ve Başbakanımıza göndereceğimiz hedeflediğimiz 20 bin imza ile çözeceğimize inanıyoruz. Bu imzaları bizzat ben kendilerine ulaştıracağım. Sorunumuzun üniversite, KYK ve Başbakanlık gibi kurumlar tarafından ciddiye alınacağına yürekten inanıyoruz. Aksi halde yeni eğitim yılına kadar sorunlarımız için somut adımlar atıldığını görmezsek, bu meydandaki topluluğun giderek katlanacağını, öğrenci kalitesinin düşeceğini, düzeltilemeyecek sorunlar açacağını buradan duyurmak istiyoruz. Vicdansızların eline kalmak istemiyoruz."

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)