adscode
adscode

Üniversite Sınavını Kazanamayanlara Macaristan’da Eğitim Fırsatı

Üniversite sınavını kazanamayan gençlere Macaristan’daki Debrecen Üniversitesi, Budapeşte Teknik Üniversitesi, IBS Budapeşte ve Pecs Üniversitesi kapılarını açıyor.

Üniversite Sınavını Kazanamayanlara Macaristan’da Eğitim Fırsatı
Yurtdışı Eğitim

 

 

 

 

 BASIN BÜLTENİ

Yeni Bir Hayat Yurtdışı Yaşam, Sağlık ve Eğitim Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, “Macaristan üniversitelerine kabul için Türkiye’de üniversite kazanmak gerekmiyor. Yıllık eğitim ücretleri 5 bin ile 15 bin dolar arasında değişen üniversiteler, lise notlarına göre öğrenci kabul ediyor” diyor.
Türkiye’de üniversite sınavını kazanamayan gençlere Macaristan’ın önemli üniversiteleri kapılarını açıyor. Yıllık eğitim ücretleri 5 bin ile 15 bin dolar arasında değişen Debrecen Üniversitesi, Budapeşte Teknik Üniversitesi, IBS Budapeşte ve Pecs Üniversitesi ‘nde lisans eğitimi almak için lise mezunu olmak yeterli. İngilizce eğitim verilen bu üniversitelerden alınan diplomalar YÖK tarafından da onaylanıyor. 2004 yılında Avrupa Birliğine tam üye olduğundan beri, gerek uyum süreci gerekse AB fonlarından alınan desteklerle eğitim alanında büyük ilerleme gösteren Macaristan’da bulunan üniversiteler, Avrupa'nın en yüksek standartlı üniversiteleri arasında yer alıyor.
Türkiye’nin ilk ve tek yurtdışı yaşam, sağlık ve eğitim merkezi olan Yeni Bir Hayat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Şevki Akaydın, Macaristan üniversitelerinin özellikle tıp alanında çok önde olduğunu söylüyor. Akaydın, Imre Kertész (2002, Nobel Edebiyat Ödülü), György Oláh (1994, Nobel Kimya Ödülü), John Harsányi (1994, Nobel Ekonomi Ödülü), Dennis Gábor (1971, Nobel Fizik Ödülü) ve Georg von Békésy ( 1961, Nobel Fizik Ödülü) gibi Nobel ödülü alan 14 bilim adamı, sanatçı ve edebiyatçının da Macaristan’da Üniversite eğitimi aldıklarına dikkat çekiyor. Macaristan’da tıp eğitimi 6 yıl, diş hekimliği ve eczacılık eğitimini 5 yıl lisans eğitimleri ise ağırlıklı olarak 3 yıl sürüyor. Lisans eğitim süresi bazı mühendislik bölümlerinde 3.4-4 yıl olabiliyor. Şevki Akaydın; “ Avrupa’da köklü bir üniversitede, İngilizce olarak, YÖK denkliği ile ve oldukça ekonomik maliyetlerle okumak istiyorsanız, Macaristan sizin için çok iyi bir seçenektir. Avrupa tarihinin en önemli kültür ve bilim ülkelerinden olan Macaristan, üniversite eğitimi almak için sadece Avrupa’da değil, tüm dünyada çok fazla tercih edilen lokasyonlardandır” diyor.
Macaristan’da üniversite eğitimi almanın avantajları
Macaristan’da üniversite eğitim alabilmek için lise mezunu olmak yeterli. Lise diploması ve transkript ile istenilen üniversiteye kayıt yaptırılabiliyor. Macaristan Avrupa Birliği üyesi olduğu için, üniversitelerinden alınan diplomalar YÖK tarafından onaylanıyor.

Eğitim dili İngilizce. Dolayısıyla Üniversite eğitimi boyunca İngilizce dili hem eğitim hem de sosyal hayatta aktif olarak kullanılıyor ve anadil seviyesinde İngilizce konuşabiliyor olarak mezun olunuyor.
Ülkede üniversite eğitimi almanın maliyeti, Türkiye'de ya da KKTC'de bir özel üniversiteye gitmekten daha ekonomik.Yaşam giderleri ise Türkiye ile aynı.

Üniversitelerin Lisans bölümleri
Debrecen Üniversitesi’nde Tıp ,Dişhekimliği , Makina Mühendisliği Güzel Sanatlar ve Müzikoloji , Eczacılık , Fizyoterapi, Kamu Sağlığı, İşletme, Biyoloji, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği; Pecs Üniversite’nde İşletme (İngiltere Middlesex University Dual Diploma), Psikoloji, Hemşirelik , Hemşirelik – Fizyoterapi Uzmanlığı, Laboratuvar ve Tıbbi Görüntüleme Uzmanlığı, Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık Budapeşte Teknik Üniversitesi’nde Mimarlık – Architecture, İnşaat Mühendisliği (Civil Engineering), Kimya Mühendisliği (Chemical Engineering), Elektrik Mühendisliği ve Bilişim (Electrical Engineering and Informatics), Mühendisliği (Mechanical Engineering, Ulaştırma Mühendisliği (Transportation Engineering), Araç Mühendisliği (Vehicle Engineering), IBS Üniversitesi’nde ise Financial Management (Finansal Yönetim), Management (Yönetim), Management with Information Systems (Bilgi Sistemleri Yönetimi), Management with Psychology (Yönetim ve Psikoloji), Business & Diplomacy (İşletme ve Diplomasi), Business & Tourism (İşletme ve Turizm) ve Arts Management (Sanat Yönetimi) lisans bölümleri yer alıyor.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)