adscode
adscode

Üniversite Sınavının Faturası Kime Kesildi?

Bu yılki üniversite sınav sonuçlarının istatistikî değerleri ÖSYM tarafından açıklandığında hepimiz üzüldük.

bpelister@hotmail.com




Çünkü açıklanan bu sayısal değerler bir bakıma Milli Eğitimizin orta öğretimin durumunu da gösteriyor.

12 yıllık zorunlu eğitimin yanında, yüzlerce saat alınan ek dersler, Etütler, yardımcı kitaplar, masa başında geçirilen uykusuz gecelerin sonucu bu rakamlar.

Ancak ne yazık ki İki milyondan fazla öğrencinin girdiği bu sınavda dört yıllık tercih hakkı olan öğrenci sayısı bir milyon bile ulaşamadı.

Çünkü Dört yıllık bir fakülte tercih hakkı kazanmak için yalnızca TYT 180 puanı aşmak yetmiyor, AYT ‘de 180 aşma şartı var, zaten dökülmede AYT ‘de yaşandı.

Öğrencilerin yaşadığı bu hayal kırıklığının en büyük etkenlerinden bir tanesi de her iki sınavın Amiral gemisi olan Matematik netlerinin düşük çıkması.

Sınavda çıkan Konulardan görmedikler, beklemedikleri ve en önemlisi soru sitili olarak çok yabancı oldukları sorularla karşı karşıya kaldılar.(ALES etkisinin olduğu soru tarzları)

Tüm bunların yanı sıra ilk defa uygulan bir sınava girmeleri de bu olumsuzlukta pay sahibi.

Milli Eğitim, ÖSYM, Veli, öğretmen, okul ve diğer herkes Faturayı ödemek için sıraya girebilir ama asıl bu faturayı ödeyen, sıkıntısını çekip,  üzüntüsünü yaşayan öğrenci kardeşlerimiz.

Onun için gelecek yıl bu faturayı değil ‘’Kazandı’’ belgesini görmek istiyorlarsa şimdiden hazırlıklara başlamaları gerekiyor.

TYT ile başlayıp, Ekim, Kasım gibi AYT konularına sıçrayan bir hazırlık programları olmalı.

Dikkat!

Mutlaka sınavda çıkan konuları iyi tahlil etsinler, çünkü sınavda sorulamayacak olan ve gelecek yıl ÖSYM tarafından çıkartılan konular var.

Bu konun uzmanı olan öğretmenlerden Üniversite Sınavında çıkacak konularla ilgili bilgi alsınlar ya da yeni basılan güvenilir bir yayından da bu konuların hangilerinin olduğunu öğrensinler.

Çünkü bu sınavların sonuçlarına onlardan daha fazla kimse üzülemez ya da sevinemez.


Emoji ile tepki ver!

Bu Yazıyı Paylaş :

Etiketler :
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)