adscode
adscode

Üniversiteden okullara akustik desteği

Öğrencilerin başarısını etkileyen birçok faktör var. Şimdiye kadar çok aklınıza gelmemiş olabilir, ancak akustik de bunlardan biri. Bir özel üniversite başlattığı çalışma ile liselere bu konuda destek…

Üniversiteden okullara akustik desteği
Eğitim
Ankara ve çevresindeki liselerde akustik sorunlarının çözülmesi için bir çalışma yürütülüyor. Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, liselerde eğitimin kalitesinin yükseltilebilmesi amacı ile 'Ankara ve Çevresi Lise ve Dengi Okullarda Akustik Aydınlığın Sağlanması' çalışması başlattı. Öğretmen ve öğrenci ilişkilerinin eğitim kalitesinin artmasında doğrudan etkili olduğunu belirten Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, "Bu etkinin güçlenebilmesi için de eğitim kurumlarında öğretmen-öğrenci ilişkilerinin temel olduğu sınıflar, laboratuvarlar, toplantı salonları ve atölyeler akustik konforu gerektiriyor. Bu durum okullar tasarlanırken ihmal ediliyor. Tasarım ve uygulama aşaması bitip problemler ortaya çıktıktan sonra çözülmeye çalışılıyor" dedi.

Prof. Dr. Üçtuğ, devam eden çalışmada sınıfların iç mekan akustik özelliklerinin, sınıf dışı-okul dışı kaynaklardan oluşan seslerin, ulaşma miktarları ve ulaşım şekillerinin tespit edilmeye çalışıldığını, önlemler alınması için öneriler oluşturulduğunu söyledi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)