adscode
adscode

Üniversiteler için kritik toplantı başladı

Geçen hafta Meclis’e sunulan ve 10 köklü üniversitenin bölünmesi, 15 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin yasa tasarısı TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Eski Milli Eğitim Bakanı…

Üniversiteler için kritik toplantı başladı
Eğitim
Geçtiğimiz Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım imzasıyla Meclis'e sunulan ve 15 yeni üniversitenin kurulması ve 10 köklü üniversitenin bölünmesine ilişkin hazırlanan yasa tasarısı Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı. Saat 11'de başlayan ve en az 4-5 saat sürmesi beklenen toplantıda, tasarının aynı şekilde geçmeyeceği belirtildi. ve Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın da katıldığı komisyonda, tasarıda yer alan bazı üniversitelerin çıkarılıp, başka üniversitelerin eklenebileceği kaydediliyor.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AYAKTA

Diğer yandan, tasarıda İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nin ayrılması yer alırken, dün İstanbul Tıp Fakültesi yerine, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ayrılacağı belirtilmiş, bunun üzerine fakülte ve üniversite merkez binası önünde öğrenci, öğretim üyesi ve tüm çalışanlar protesto gösterisinde bulunmuştu.


Yurdagül UYGUN/ SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)