adscode
adscode

Üniversitelerarası Kurul Toplantısında teröre karşı birlik çağrısı!

233. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, 22 Mart 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Toplantı sonunda teröre karşı birlik çağrısında bulunuldu.

Üniversitelerarası Kurul Toplantısında teröre karşı birlik çağrısı!
Eğitim
233. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, 22 Mart 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Toplantının sonunda Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile birlikte kürsüye geldi. Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer, Üniversitelerarası Kurul adına terör saldırılarına karşı hazırladıkları şu metni kamuoyu ile paylaştı:

"Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
Son zamanlarda ülkemiz terör saldırıları dalgasıyla karşı karşıyadır. Terör örgütleri kirli emellerine ulaşmak için, Ankara'da, İstanbul'da suçu yalnızca o sırada sokaktan geçmek olan canlarımızı hedef almıştır. Daha önce ülkemizin değişik yerlerinde askerimize, polisimize, kamu görevlilerimize karşı yapılan terör eylemleri ile büyük şehirlerimizde sivil vatandaşlarımızı hedef alan terör saldırısı arasında hiçbir fark yoktur. İnsanlarımızın serbestçe dolaşma hakkı bulunan sokakları, şehirleri korkulacak yerler haline getirmeye, hayatın normal akışını korkuyla kesintiye uğratmaya çalışan, hain emellerine asla ulaşamayacaktır. Herkes bilmelidir ki, bu millet, bu topraklarda bin yıldır yaşamaktadır. Asırlardır doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle kopmayan bir kardeşlik bağı ile birbirine bağlı olduğumuz bu topraklarda, gözü dönmüş teröre karşı; sağduyuyu elden bırakmadan, yapılan hain saldırılara karşı kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla tek vücut olmaya devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her şartta ülkesinin bölünmez bütünlüğünden vazgeçmeyecektir. Milletimizin kararlılığı, devletimizin gücü ve imkânlarıyla; bu saldırıların faillerinin ve arkasındaki karanlık güçlerin tespit edilerek gereken cezanın verileceğine olan inancımız tamdır. Milletimizin huzurunu, ülkemizin güven ve istikrar ortamını bozmayı amaçlayan bu terör saldırılarında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)