adscode
adscode

Üniversitelerden sınır kapılarına ilişkin proje

Sabancı Üniversitesi ve Bulgaristan'dan Sofya Teknik Üniversitesi "Kapıkule ve Kapitan Andreevo kapılarında Uyumlaştırma ve İyileştirme Süreç Analizi" için ortak araştırma projesi başlattı

Üniversitelerden sınır kapılarına ilişkin proje
Eğitim Vitrini
Sabancı Üniversitesi ve Bulgaristan'dan Sofya Teknik Üniversitesi "Kapıkule ve Kapitan Andreevo kapılarında Uyumlaştırma ve İyileştirme Süreç Analizi'' için ortak araştırma projesi başlattı.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) ve Bulgaristan Uluslararası Nakliyeciler Birliği'nin (SMP) organizasyonu ile başlayan projenin tanıtım toplantısı, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünde düzenlendi.

Proje toplantısında, Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Füsun Ülengin, Sofya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi Ulaştırma ve Hava Araçları Ekipman ve Teknolojileri Bölümü Dekanı Prof. Dr. Valyo Nikolov Nikolov ve Öğretim Üyesi Doçent Dr. Georgi Jordanov Kozarev tarafından sunum yapılarak, hedefler ortaya kondu.

Türk ve Bulgar gümrük bakanlıklarının da desteklediği proje kapsamında, ortalama 750 tırın geçişine imkan veren kapıdan kısa vadede bin 600, uzun vadede 3 bin araç geçişinin sağlanması hedefleniyor.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın konuşmasında, bölgenin ticari faaliyet alanı değil, İstanbul'daki Boğaz Köprüsü gibi sadece bir geçiş amaçlı tasarlanması ve kullanılması gerektiğini belirtti.

UND İcra Kurulu Başkanı Fatih Şener ise iç ve sınır kapılarında kaybedilen zaman sebebiyle birçok yatırımcı firmanın Türkiye'den çıkmaya başladığını, bu nedenle kapılarda hızlı ve güvenli geçişin sağlanması gerektiğini vurguladı.

SMP Genel Sekreteri Yordan Arabacıyev de proje kapsamında sınırın her iki tarafında da yavaşlamaya neden olan sorunların çözülmesi ve sınır kapısındaki süreçlerin iyileştirilmesi gerektiğini anlattı.

Toplantıya, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Gümrük ve Turizm İşletmeleri yetkilileri de katıldı.

 
AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)