adscode
adscode

Üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarına 3,3 milyar lira harcandı

Geçen sene merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge çalışmalarına yapılan harcamalardan en yüksek payı 3,3 milyar lirayla üniversite fonlarından finanse edilen "genel bilgi gelişimi faaliyetleri" aldı.

Üniversitelerin Ar-Ge çalışmalarına 3,3 milyar lira harcandı
Eğitim
Türkiye'de geçen yıl merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge çalışmalarına harcanan miktardan en yüksek payı 3,3 milyar lirayla üniversite fonlarından finanse edilen "genel bilgi gelişimi faaliyetleri" alırken, yeryüzünün keşfine yönelik Ar-Ge faaliyetleri için 166 milyon lira, uzayın keşfine yönelik çalışmalar için de 26,7 milyon lira harcandı.
 
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yaptığı derlemeye göre, 2016 yılında merkezi yönetim bütçesinden Ar-Ge faaliyetlerine yapılan harcama bir önceki seneye göre yüzde 21,6 artarak 7,5 milyar liraya çıktı. Bu sene ise söz konusu faaliyetler için yaklaşık 8,2 milyar lira ayrıldı.
 
Ar-Ge faaliyetlerine yapılan harcamalar sosyoekonomik hedeflere göre incelendiğinde, en fazla kaynağın üniversite fonlarından finanse edilen genel bilgi gelişimi faaliyetlerine ayrıldığı görüldü. Üniversitelerin Ar-Ge çalışmaları için geçen yıl merkezi yönetim bütçesinden 3,3 milyar lira harcandı. Bu sene söz konusu çalışmalar için ayrılan kaynak miktarı ise 2,9 milyar lirayı geçti.
 
Üniversiteleri, savunma alanındaki Ar-Ge harcamaları takip ederken, bu faaliyetlere bütçeden 1,2 milyar lira harcandı. Bu yıl için ise savunma alanında yürütülecek Ar-Ge faaliyetlerine ayrılan rakam 1,7 milyar lira oldu.
 
Geçen yılki Ar-Ge harcamalarında savunmayı 662 milyon lirayla endüstriyel üretim ve teknoloji izlerken, bu yıl söz konusu Ar-Ge faaliyetleri için bütçeye 807 milyon liralık ödenek konuldu.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)