adscode
adscode

Üniversitelerin Bölünme Yasası Bir Başka Bahara Kalır mı?

Üniversitelerin parçalanması, ülkemizin öncelikli sorunları arasında mıydı?

Üniversitelerin Bölünme Yasası Bir Başka Bahara Kalır mı?
Günün Yazısı
Üniversitelerin parçalanması, ülkemizin öncelikli sorunları arasında mıydı? Belki de en sonuncusuydu! Ama ona rağmen bir anda Meclis'e geldi, hızla komisyonlardan geçti, Genel Kurul'da tartışmaya açıldı. Sonra, bir anda frene basıldı! Acaba niye?..


Tam da seçim öncesinde böylesi bir girişimin kime ne faydası olacağı yönünde, hala, hiç ama hiç kimse inandırıcı bir cevap bulabilmiş değil.

Söz konusu yasanın ne iktidara, ne üniversitelere ne de öğrencilere ve YÖK'e bir yararı var.

Hemen herkes ayakta ve neden böyle bir karar alındığını ve yangından mal kaçırırcasına acele edildiğini anlamaya çalışıyor.

Şu anda bu yasayı TBMM'ye getiren ve parçalanmayı oyalayacak olan milletvekillerinin pek çoğu 24 Haziran sonrasında Meclis'te olmayacak. O zaman, böylesi bir önemli bir kararı, en azından saygı gereği neden, gelecek yeni Meclis'e bırakmıyorlar, bu da çok tartışıldı...

Geçtiğimiz hafta bu tartışmalarla geçti. Yasa, tam da TBMM'den geçecekkken bir anda frene basıldı ya da milletvekilleri sağduyunun sesine kulak vererek son oturumlara katılmadı.
 Bu yüzden de yeterli çoğunluk sağlanamadı ve yasanın görüşülmesi Salı'ya kaldı.
Peki salı günü, teklif rafa mı kaldırılır yoksa, görüşmelere kaldığı yerden devam edilerek yasa çıkartılır mı?

Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.
CHP ve diğer muhalefet partilerinin bölünmeye karşı olduklarını açıklandı, yeni bir Meclis aritmetiğinde, söz konusu yasa kanunlaşsa bile, uygulanmaz diyenler var...
Anlayacağınız, tam da seçim öncesinde eğitimin onca sorunu varken, onları değil, parçalanmayı konuşuyor olmamız tam bir ironi!..

Ülkemiz, üniversitelerimiz ve gençlerimiz için hayırlı olan ne ise o olsun!..

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)