adscode
adscode

Üniversitelerin Pabucu Niye Dama Atıldı?

Üniversite başvurular bitmek üzere. Ama ortada ne bir heyecan var ne de olağan üstü bir başvuru. Üstelik katsayılar da sıfırlanmış durumda.

Üniversitelerin Pabucu Niye Dama Atıldı?
Günün Yazısı

Bu ataletin en büyük nedeni, işsizlik sıralamasında, üniversite mezunlarının ilk sırada yer almaları.

Onca yıl çalışıp, çabalıyorsunuz, üstüne üstlük dünyanın parasını harcıyorsunuz ve ödülünüz işsizlik oluyor.

Durum böyle olunca da üniversiteye olan talep, artacağına daha da azalıyor.

Bu durumun analizinin iyi yapılması gerekiyor. Eğitime küsen bir gençliği, yeniden üniversiteyle barıştırmak hiç kolay olmaz.

Pek çok ülke bu sıkıntıyı yaşıyor. Ayrıca yükseköğretime o kadar büyük yatırımlar yapılıyor ki, böylesi bir küskünlük karşısında onlar ne olacak?

Hemen hemen tüm iller artık fabrika yerine üniversite istiyor. Siyasiler de bu isteklerini hemen yerine getiriyorlar. Çünkü üniversite öğrencisini hemen herkes altın yumurtlayan tavuk olarak görüyor. Ama artık gençler de, anne babaları da uyandı. Ve ayrıca ekonomik olarak tükendiler.

Bu yüzden yeni açılımlar gerekiyor. Yoksa sorunun boyutları giderek altından kalkılamayacak hale gelebilir…

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer de, sürekli değişen dünyada insanın sahip olduğu bilgi ve yetenek aynı kalarak ayakta kalması ve başarılı olmasının mümkün görünmediğini ifade ederek, ''Dünyada yeni meslekler, yeni kabiliyetler söz konusu olurken, lise ya da üniversite mezunu olmak, iyi bir iş bulmak ve rekabette ayakta kalmak anlamına gelmiyor'' dedi

Yani bütün iş size düşüyor. İlgi ve yeteneklerinizi doğru olarak belirleyip, doğru hedefler koyup, doğru eğitim alacaksınız. Yoksa siz de işsizler kervanına katılabilirsiniz…

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)