adscode
adscode

Üniversitemden Memnun muyum?

2012 TÜRKİYE GENELİ ÜNİVERSİTELERİN ÖĞRENCİ MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI

Üniversitemden Memnun muyum?
Üniversite

Bu anketin amacı, üniversite öğrencilerinin (açıköğretim ve uzaktan eğitim hariç) kendi üniversitelerini bazı alt başlıklar altında değerlendirmesi sonucu üniversiteleri hakkında memnuniyet düzeylerini belirlemektir. Bugüne kadar üniversite sıralamaları ÖSS/ LYS puanı, öğrenci sayısı, öğretim üyelerinin yayınladığı akademik yayın sayısı gibi kriterlere göre belirlendi. Halbuki üniversiteler öğrenciler için var. Ama öğrenci memnuniyetini gözeten bir sıralama bulmak mümkün değil.

2010 yılında İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Gürsul öncülüğünde bir akademik çalışma grubu (Sevgi Çilengir, Betül Bayraktar, Arş. Gör. İsmet Yiğitbaşı, Mehmet Korkmaz, Berker Taşoluk, Dr. Cengiz Güngör) ve Newsweek Türkiye işbirliğiyle ilki yapılan araştırma iki yıl sonra İnsan, Toplum ve Teknoloji Derneği (İTTD), aracılığı ile tekrar sizlerle buluşuyor.

Anket 15 adet sorudan oluşmaktadır. Bu araştırmaya katılanların kişisel bilgileri araştırmacı tarafından başka kişi ve kuruluşlar ile paylaşılmayacaktır. Katılımcılardan elde edilecek adres bilgileri sadece CeBIT Bilişim Fuarına Fast-Track Giriş biletinin evinize postalanması için kullanılacak olup başka herhangi bir amaç için kullanılmayacaktır. Ankete verilecek içten ve doğru yanıtlar, araştırma sonucunun gerçeğe uygunluk derecesini yükseltecektir. Araştırma sonuçları Ulusal düzeyde trajı en yüksek olan ilk beş gazeteden en az ikisinde yayınlanacaktır.

Anket Sayfası:http://www.universitemdenmemnunmuyum.com/


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)