adscode
adscode

Üniversiteye Girmek Bu Yıl O Kadar Kolay Olmayacak!

Her ilden sonra neredeyse her ilçeye bir bir yükseköğretim kurulu açılıyor. Kontenjanlar da sürekli artıyor. Ama buna rağmen, rağbet gören bölümlere girmek pek o kadar kolay olmayacak.

Üniversiteye Girmek Bu Yıl O Kadar Kolay Olmayacak!
Günün Yazısı

 

Ancak, ille de bir üniversite olsun da neresi ve hangi fakülte olursa olsun diyenler için üniversiteli olmak her zamankinden daha kolay olacak. Hele bir de parası varsa, vakıf üniversitelerinde tıp ve sağlık bilimleri dışında neredeyse istedikleri bölümlere girebilirler.

YGS için sayılı günler kaldı. Ay sonunda önce YGS heyecanı ardında da LGS telaşı yaşanacak. Elbette her iki sınavda önemli. Ama daha da önemli olan hedefinizin belli olması.

Yıllara dayanan gözlemlerimize göre, ben şu üniversitelere ve şu fakültelere girmek istiyorum diyen öğrencilerin kazanma oranlarının diğerlerine göre çok daha yüksek.

İşte bu yüzden bir an önce hedefinizi belirlemelisiniz. En azından hangi üniversiteler, hangi kentler ve hangi meslekler sorusunun  cevabını artık veriyor olmanız gerekir.

Daha önce de söylediğimiz gibi eğer bir önceliğiniz yok ve hangi üniversite ve hangi bölüm olacağı hiç önemli değil diyorsanız tamam panik yapmaya gerek yok ama eğer yüksek idealleriniz varsa, en azından şu son haftalarda daha bir gayretli olmanızda sonsuz yarar var.

Sakın unutmayın, fazladan yapacağınız bir soru, sizi onbinlerce adayın önüne geçirebilir...

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)