adscode
adscode

Üniversiteyi kazanan öğrenci ve ailelerinde barınma telaşı başladı

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile birlikte farklı şehirlerden Eskişehir'e gelen öğrencilerde kalacak yer telaşı başladı.

Üniversiteyi kazanan öğrenci ve ailelerinde barınma telaşı başladı
Eğitim
Üniversiteyi sınavını kazanıp Eskişehir'e kayıt yaptırma gelen öğrencileri ve ailelerini, apart, yurt görevlileri karşılıyor. Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampusu girişinde stant açarak apart ve yurtlarını tanıtan yetkililer, birbirleriyle kıyasıya yarışıyorlar.

Bir bayan apartında görevli olan Salih Şafak, öğrenci ve ailelerin apart konusunda karar verirken broşürden değil, gidip görülerek karar verilmesi gerektiğini belirtti. Şafak, “Eskişehir'e gelen öğrenci ve velilere hizmet vermekteyiz. Öğrencilerin güvenli bir yerde kalması için apartlarımızı tanıtıyoruz. Hizmetlerimiz sonsuz, güvenli gelen ailelere de bizim tavsiyemiz gezerek, görerek karar vermeleridir. Broşür üzerinden karar verilmemesi gerekiyor. Çünkü genelde broşürde sanal oluyor. Veli, gitsin bizzat çocuğunu bırakacağı yere, gözleriyle görsün, emin olsun kararını öyle versin” dedi.

Şafak, “Apartlar Birliği ile aldığımız kararlar şöyle, gelen ailelerin, insanların önüne geçilip yolu kesilmesin diye böyle stantlar kurduk. Öğrencinin annesi, babası gelip stantlara tek tek baksın benim, onun broşürünü alsın, kafasında canlandırsın hangi aparta gitmek isterse araçlarımız burada hazır götürüyoruz, apartlarımızı gezdiriyoruz. Bunu da gelen misafirlerin yolu kesilmesin, adamların kafası şişmesin ve yalan yanlış şeyler anlatılmasın diye yaptık” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN CAN GÜVENLİĞİ”

Öğrenci yurdu işletmecisi olan Cem Balkan ise, yurt ve apartlarda en önemlisinin öğrencinin güvenliği olduğunu belirtti. Balkan, “Önemli konu tabii ki öğrencilerin güvenliği, rahat konaklayabileceği, rahat çalışma ortamı bulabileceği, sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği alanların yakınlığı uzaklığı bunlar önemli ama daha çok gelen aileler için en önemli konu güvenlik çünkü çocuklarını emanet edecekleri düzgün güvenli yer arıyorlar, bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizler Milli Eğitim Bakanlığının denetiminde olan yerleriz. Öncelikle hangi birimin, hangi kolluk kuvvetinin denetlediğini çok iyi araştırmaları gerekiyor. Burada herkes reklam yapmaya çalışıyor ama önemli olan gerçekten düzgün bir yermi olduğunu etrafına sorarak, daha önce bunu tecrübe edinmiş insanlarla görüşerek bilgi sahibi olabilirler” diye belirtti.
Ailelerin ve öğrencilerin en sık sordukları sorunun ulaşım olduğunu aktaran Balkan, “Ulaşımın nasıl olacağı, yakın mı uzak mı en sık sorulan sorular. Eskişehir'in açıkçası bu konuda bir avantajı var. Çünkü bütün sistem öğrenci üzerine kurulu olduğu için ulaşım her yerden sağlanabiliyor” şeklinde konuştu.

SÖZCÜ

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)