adscode
adscode

Ünlü eğitim kurumu Doğa Koleji satılıyor.

Özel sermaye fonu Turkven, 2003'ten bu yana hızla büyüyen Doğa Koleji'nden çıkıyor..

Ünlü eğitim kurumu Doğa Koleji satılıyor.
Özel Okullar

Doğa Koleji'ne 5 yıl önce ortak olan, daha sonra hissesini yüzde 70'e çıkaran özel sermaye fonu Turkven, payını aralarında TİM Başkanı ve Ziylan Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Büyükekşi ile Sancak Ailesi'nden bir ismin de yer aldığı 4 iş adamına devrediyor.

Şirketlerin kârlı bir alan görerek peş peşe yatırım yaptığı eğitim sektöründe en hızlı koşanlardan biri olan Doğa Koleji'ne sürpriz işa damlarından oluşan grubun talip olduğu belirtiliyor. Özel sermaye fonu Turkven'in Doğa Koleji'ndeki yüzde 70'lik hissesini satmak için görüşmeler yaptığı basına yansımıştı. Habertürk'ten Sefer Yüksel'in haberine göre göre, Turkven'in Doğa Koleji'ndeki hisselerini Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Sancak Ailesi'nden bir ismin de bulunduğu 4 işadamına devredeceği ifade edildi.

Hisse satışının yaklaşık 1.2 milyar TL değer üzerinden gerçekleşeceği belirtiliyor. Turkven'in yüzde 70'lik hisse satışından kasasına yaklaşık 850 milyon TL bir tutar koyacağı dile getiriliyor. Turkven 2011 yılında Doğa Koleji'nin yüzde 55 hissesi için 180 milyon TL civarında bir tutar ödemişti. O zaman Doğa Koleji'nin toplam 16 kampusu bulunuyordu.

850 MİLYON TL ALIP KÂR EDEREK ÇIKIYOR

Yaklaşık 1.5-2 yıl sonra ise yüzde 15'lik hisse daha satın alan Turkven, bu satın alma için ise yaklaşık 90 milyon TL ödemişti. Yani Turkven toplamda Doğa'ya 270 milyon TL yatırırken, kasasına koyacağı 850 milyon TL dikkate alındığında kârlı bir girişime imza atmış olacak.

ÖZEL STRATEJİ İŞTAH KABARTIYOR

Özellikle son 4-5 yılda özel okul sayısındaki artış dikkat çekiyor. Bunun nedeni ise özel okullaşma alanında yaşanan hızlı artış. 2015- 2019 stratejik plan dönemi sonuna kadar, özel okullardaki öğrenci oranın yüzde 12'ye çıkarılması hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 15 milyon 503 bin 124 öğrencinin 1 milyon 102 bini özel okul öğrencisi.Toplam öğrenci sayısına oranı ise 7.11. 2019 yılına kadar özel okullardaki öğrenci sayısının yaklaşık 2 katına çıkarılması hükümetin strateji planında yer alıyor.

ŞİMŞEK YÜZDE 30'LA DEVAM EDECEK

Konuya yakın kaynaklar, söz konusu satın almanın geçtiğimiz aylarda tamamlandığını, resmi açıklamanın yapılması için ise okul kayıt döneminin bitmesinin beklendiğini ifade ediyor. Önümüzdeki günlerde satışın açıklanması beklenirken, yüzde 30 hisseye sahip olan Doğa Koleji kurucusu Fethi Şimşek'in ise küçük hissedar olarak devam edeceği belirtiliyor.

HABERTÜRK

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)