adscode
adscode

Ünlü Yönetmen Büyük Ödülü Reddetti!

Fransa'da yapılan Cinema Du Reel Festivali'nde ödüle layık görülen yönetmen Kazım Öz protesto amaçlı, ödülü reddetti. Bir Varmış Bir Yokmuş filmiyle ödüle layık görülen Kazım Öz, Fransa'da öldürülen üç…

Ünlü Yönetmen Büyük Ödülü Reddetti!
Dünyadan Haberler
Fransa'da yapılan Cinema Du Reel Festivali'nde ödüle layık görülen yönetmen Kazım Öz protesto amaçlı, ödülü reddetti. Bir Varmış Bir Yokmuş filmiyle ödüle layık görülen Kazım Öz, Fransa'da öldürülen üç Kürt kadın cinayetinin çözülmemesi nedeniyle hükümeti protesto etti. Ünlü yönetmen büyük ödülü reddetti!
 Yönetmen Kazım Öz, Bir Varmış Bir Yokmuş filmiyle Cİnema Du Reel Festivali'nde ödüle layık görüldü. Fakat Kazım Öz, geçen yıl Fransa'da ölen üç Kürt kadını cinayeti için ödülü geri çevirdi. Hükümeti protesto etmek için ödülü almadı.
Paris'te gerçekleştirilen Cinema Du Reel Festivali'nde Kazım Öz ödüle layık görüldü. Kazım Öz, kendisine verilen ödülü kabul edemeyeceğini söyledi. Gerekçe olarak ise, geçen yıl Fransa'da öldürülen üç Kürt kadın (Sakine Cansiz, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez) cinayetinin hala çözülememiş olmadı. Kazım Öz, Fransa'nın ve Avrupa'nın bu olay karşısındaki tutumunu eleştirdi. He Bu Tune Bu (Bir Varmış Bir Yokmuş) filmine, hem para ödülü verilecek hem de Fransız Kültür Bakanlığı tarafından satın alınıp tüm Fransa kütüphanelerinde gösterime konulması sağlanacaktı. Kazım Öz, ödülün gurur verici olduğunu belirterek, olayı protesto etmek amacıyla geri çevirdiğini söyledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)