adscode
adscode

UŞAK ÜNİVERSİTESİ

...

UŞAK ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

UŞAK ÜNİVERSİTESİ

Rektör: Prof. Dr. Ekrem Savaş

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: Uşak

Akademik birimleri: Tıp, Diş Hekimliği, Mimarlık ve Tasarım, Eğitim, Mühendislik, İktisadi ve İdari Bilimler, Güzel Sanatlar, İletişim, İslami İlimler, Ziraat ve Doğa Bilimleri, Fen Edebiyat, Spor Bilimleri olmak üzere 12 fakültesi, 3 enstitüsü, 3 yüksekokulu, 11 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 33 bin 280

Akademik personel sayısı: 61 profesör, 57 doçent, 271 Dr. öğretim üyesi, 176 öğretim görevlisi, 141 araştırma görevlisi olmak üzere 706 akademik personeli var.

Burs Olanakları: Yemek, Kısmi Zamanlı Öğrenci, Rektörlük burslarının yanı sıra Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin her bölümüne, Matematik bölümüne ilk üç sırada yerleşenlere verilen YÖK Bursu var. Zootekni bölümüne ilk 15 sırada kayıt yaptıran 15 öğrenciye ve Bahçe Bitkileri bölümüne ilk 6 sırada kazanarak kayıt yaptıran 6 öğrenciye anlaşmalı kurumlar tarafından, 2018-2019’dan itibaren Tekstil bölümüne yerleşerek kesin kayıt yaptıran (ek kontenjan hariç) en yüksek puanlı ilk 10 öğrenciye, Sivaslı Meslek Yüksekokulu Bitki Koruma programına kesin kayıt yaptıran ve ilk 15’de yer alan 15 öğrenciye burs verilecek.

Yurt olanakları: Bir Eylül Yerleşkesi’nde 1168 kişilik KYK’ya ait Kız Öğrenci Yurdu, yerleşkeye 1 kilometre uzaklıkta 2822 kişilik KYK Latife Hanım Kız Öğrenci Yurdu, 504 kişilik Erkek Öğrenci Yurdu ve 3000 öğrenci kapasiteli KYK Mehmet Hacim Erkek Öğrenci Yurdu bulunmakta. Şehir merkezinde özel apart ve yurtlar da var.

Öğrenci kulübü sayısı: 90 öğrenci topluluğu var.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Uşak Üniversitesi öğrenci odaklı yönetim anlayışıyla dikkatleri üzerine çekmiş ve yüzde 100’e yakın doluluk oranıyla tercih edilen üniversiteler arasına girmiştir. Uşak Üniversitesi, ulusal ve uluslararası akreditasyonları tamamlamış, şehir ve sanayiyle bütünleşmiş, nitelikli bir büyüme ile rol model olmayı ve öncelikle Türkiye üniversiteleri arasında ilk 20’ye girmeyi hedeflemektedir.

Tarihi öneme sahip ve “İlkler şehri” olarak bilinen Uşak, Batı Ege, Orta Anadolu ve Akdeniz’i birbirine bağlayan bir Ege ilimizdir. Bu bağlamda Uşak Üniversitesi konumu itibariyle kavşak noktasında olan bir üniversitedir. Modern ve kullanışlı Kütüphanemiz, Ömer Halisdemir Spor Kompleksimiz ve Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezimiz hem üniversitemize hem de Uşak’a hizmet vermektedir.

Spor Bilimleri Fakültesi ve 5 bin kişi seyirci kapasiteli kapalı tribünü, 10 bin kişi seyirci kapasiteli açık çim tribünüyle 15 bin kişinin müsabakaları izleyeceği, kapalı tribün altında soyunma odalarının, duşların, spor salonlarının bulunduğu sentetik çim futbol sahasının olduğu bir kompleksi inşaatımız devam etmekte olup yakın zamanda Uşak’a kazandıracağız. Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında protokoller imzalanmış ve öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili mesleki derslerini Uşak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerde görmekte ve yine bu işletmelerde staj imkânı verilmekte. 7+1 sistemi ile 7 dönem ders, 1 dönem uygulamalı eğitim modeli oluşturularak, Mühendislik Fakültesi öğrencilerine sanayi tecrübesi kazandırılmaya 2018-2019 bahar döneminde başlanacak.

KOSGEB destekli projeyle Uygulamalı Girişimcilik dersi üniversitemizde seçmeli ders olarak yer almakta ve 56 saatlik bu dersi alan öğrencilere iş kurdukları takdirde 30 bini hibe olmak üzere, düşük faizli olarak 100 bin liralık para verilmekte. Ayrıca Uşak Üniversitesi olarak 2016’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın deklare etmesiyle, tekstil, deri ve seramik alanlarında pilot üniversite seçildi. Uşak tekstil, deri ve seramik sektörlerinde potansiyeli olan bir ildir.

İletişim bilgisi: www.usak.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)