adscode
adscode

Üsküdar Amerikan'da Öğrenciler TEDx Konferansı Düzenledi

E-ÖĞRENMENİN GENÇ GİRİŞİMCİSİ ESAT UĞURLU’DAN TAVSİYE: “GİRİŞİMCİLİK VE MOTOSİKLET TUTKUSU BİRBİRİNE BENZER,İKİSİNDE DE YOLLAR BİLİNMEZLERLE DOLU”

Üsküdar Amerikan'da Öğrenciler TEDx Konferansı Düzenledi
Özel Okullar
Üsküdar Amerikan Lisesi’nde düzenlenen TEDX Konferansı’na katılan e-öğrenmenin öncülerinden Globed E-Learning’in kurucusu, genç girişimci Esat Uğurlu, gençlere tavsiyelerde bulundu:

“Günümüzde girişimcilerin bir gecede servet edinebileceği gibi yanlış bir izlenim yaratılıyor. Oysa girişimcilik de motosiklet yolculuğu gibi bilinmezlerle ve risklerle dolu. O nedenle kendi işinizi kurmadan önce risklerin farkına varmalı ve bunlara hazır olmalısınız. Başarılı olmak istiyorsanız sabırlı ve kararlı davranmalısınız.”


Üsküdar Amerikan Lisesi, TEDxUskudarAmericanAcademy konferansına ev sahipliği yaptı. Gerekli lisansın alınmasından konferansın en ufak ayrıntısına kadar bütün hazırlık ve organizasyon süreçleri öğrenciler tarafından gerçekleştirilen konferansta, konuşmacılar “Dönüm Noktası” konusunu masaya yatırdı. Türkiye’de e-öğrenmenin öncülerinden Globed E-Learning’in kurucusu ve Tarsus Amerikan Koleji 2002 mezunu Esat Uğurlu, konuşmasında “motosiklet tutkusu” ile “girişimciliği” karşılaştırdı.

Globed E-Learning’in kurucusu Esat Uğurlu, girişimcilik tutkusu ile motosiklet tutkusu arasındaki benzerliklere dikkat çekti. İkisinin de risklerle ve bilinmezliklerle dolu olduğunu belirten Uğurlu, şunları söyledi:

“BİR GECEDE SERVET OLMAZ!”
 “Tıpkı bir motosikletçinin, virajı döndüğünde neyle karşılaşacağını bilemeyeceği gibi, girişimci de önüne çıkacak engellerin ve sorunların farkında olmayabiliyor. Günümüzde girişimcilik sürekli yüceltiliyor ve herkesin bir gecede servet edinebileceği gibi yanlış gibi bir izlenim yaratılıyor. Oysa çağımızın iş dünyası risklerle dolu ve rekabet çok yüksek. Başarılı olmak için çok sabırlı ve kararlı davranmak gerekiyor. Kendi işinizi kurmadan önce risklerin farkına varmalı ve buna gerçekten hazır olmalısınız”. 

Konferansta ayrıca TurkishWIN’in kurucusu Melek Pulatkonak ile Üsküdar Amerikan Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, ‘dönüm noktası’ temasını farklı açılardan ele alan konuşmalar yaptı. 

TED Nedir?
TED, fikirlerin kısa ve etkileyici konuşmalar halinde yayılmasını amaçlayan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş. 1984 yılında Teknoloji, Eğlence ve Tasarım alanında fikir paylaşımında bulunan konuşmacıları bir araya getiren bir konferans olarak başlayan TED, daha sonra her yıl tekrarlanan bir konferansa dönüştü ve konu alanı bilimden ticarete, küresel sorunlara kadar tüm alanları kapsamaya başladı. Artık TED konferansları 100’ü aşkın dilde gerçekleştiriliyor. Dünyanın her yerinde çeşitli kuruluşlar TED’den lisans alarak ve TED’in öngördüğü kurallara uyarak yerel TEDx konferansları düzenliyor. 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)