adscode
adscode

ÜSKÜDAR SEV ORTAOKULU’NDAN ‘GÖZLERİNİ SEVEYİM’ PROJESİ

Üsküdar SEV Ortaokulu Okul Aile Birliği ve öğrencileri, “Gözlerini SEVeyim” Projesi ile okulun kuruluşunun 20. yılı etkinlikleri kapsamında anlamlı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

ÜSKÜDAR SEV ORTAOKULU’NDAN ‘GÖZLERİNİ SEVEYİM’ PROJESİ
Okullardan Haberler
Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun kütüphanesine Braille alfabesiyle bastırılmış 20 kitap, Braille alfabesi ile basım yapan printer ve yazılım programları hediye ettiler. Ayrıca okulun Resim Odası’nı yenilediler ve malzemelerle donattılar. SEV öğrencileri satranç takımları hediye ederek görme engelli kardeşleriyle birlikte dostluk maçları yaptılar.
 
Bu yıl kuruluşlarının 20. Yılını kutlayan Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları’nın Ortaokul Okul Aile Birliği, öğrencilerle birlikte “Gözlerini SEVeyim” Projesi’ni hayata geçirdi. Proje kapsamında Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’na yönelik farklı etkinlikler ve yardım kampanyaları gerçekleştirildi. Üsküdar SEV Ortaokulu Okul Aile Birliği’nin liderliğinde yürütülen bu proje için yıl boyunca geziler, kermesler, tiyatro etkinlikleri düzenlendi.

YAZARLA BULUŞTURDULAR

“Gözlerini SEVeyim” Projesi’nin ilk etabında, Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) ile birlikte Veysel Vardal İlköğretim Okulu’nda, yazar Göknur Birincioğlu’nun kitabı Sobe Ben Penelope için hikaye atölyesi gerçekleştirildi. Görme engelli öğrenciler yazarla buluşmanın mutluluğunu yaşadılar.

BRAİLLE KİTAPLARI VE PRİNTER

Sonraki hafta ise okulunun kütüphanesine, Braille alfabesiyle bastırılan 20 kitap ve Braille alfabesi ile basım yapan printer ve özel yazılım programları hediye edildi. Kütüphaneye bu sayede Türkçe sözlük ve Nutuk da kazandırılmış oldu. Veysel Vardal İlköğretim Okulu öğrencileri, Üsküdar SEV öğrencilerine,  kendilerine hediye edilmiş olan kitaplardan bölümler okudular.

SATRANÇ TURNUVASI

Üsküdar SEV öğrencileri,  görme engelli kardeşlerine satranç takımları da armağan ettiler. Öğrenciler birlikte dostluk maçları yaptılar.

RESİM ODASI TEFRİŞİ

“Gözlerini SEVeyim” Projesi kapsamında, Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nun Resim Odası da baştan aşağı yenilendi. Tefrişi gerçekleştirilen Resim Odası’na ayrı bir renk katmak amacıyla duvarlar resimlerle süslendi. Resim malzemeleri ile raflar donatıldı. Açılıştan sonra Veysel Vardal öğrencileri de Üsküdar SEV logosunu boyayarak arkadaşlarına teşekkür ettiler.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)