adscode
adscode

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ

ÜSKÜDAR ÜNİVERSİTESİ
Okullardan Haberler

Kurucu: Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Rektör: Prof. Dr. Nevzat Tarhan

Kuruluş tarihi: 2011

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik Birimleri: İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri olmak üzere 4 fakültesi, Bağımlılık ve Adli Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Sosoyal Bilimler ve Tasavvuf Araştırmaları olmak üzere 5 enstitüsü ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu bulunuyor.  

Öğrenci sayısı: 15.000 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 450 akademik personel görev yapıyor. 

Burs olanakları: Tam ve yüzde 75-50-25 burs olanakları bulunan üniversitede, ilk 5 tercih, kardeş, özel mahrumiyet, spor, bilim, sanat, din ve kültür, TÜBİTAK, akademik, personel, mezun, mütevelli heyet, ihtiyaç, yabancı uyruklu öğrenci, engelli öğrenci ve dikey geçiş bursları bulunuyor.

Yurt olanakları: 72 kişi kapasiteli kız öğrenci konukevi var. 

Öğrenci kulübü sayısı: 70’e yakın öğrenci kulübü faaliyet gösteriyor. 

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Üsküdar Üniversitesi, davranış bilimleri ve sağlık alanında Türkiye’nin ilk tematik üniversitesidir. Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan tarafından kurulan Üsküdar Üniversitesinde Prof. Dr. Sevil Atasoy, Prof. Dr. Sinan Canan, Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Prof. Dr. Mithat Baydur, Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, Prof. Dr. Haydar Sur yer almaktadır. Türkiye’nin ilk kişiye özel tedavi ve ileri toksikoloji laboratuvarı başta olmak üzere 30’dan fazla laboratuvarda eğitim ayrıcalığı sunmaktadır. Nöromodülasyon Tedavileri, Nörogenetik Çalışmaları, Otizm, Şizofreni, Alzheimer Araştırmaları ve Sağlıkta Sanal Gerçeklik Programları gibi Ar-Ge odaklı çalışmalarını öğrencileri ile birlikte yürütmektedir. Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerine, geleceğin önemli mesleklerinden olan sağlık bilişiminde, “Beyin Bilgisayar Arayüzü (BCI)” ve yapay zekâ çalışmalarının yanı sıra beyin uyarım, nöro-görüntüleme laboratuvarları ve sağlık fiziği gibi konularda uygulama ve klinik imkânları da sunmaktadır. Fikirlere hayat veren proje BrainPark’ı hayata geçiren Üsküdar Üniversitesi, öğrencilerin girişimci yönünü desteklemek amacıyla Kuluçka Merkezi BrainPark ile ticari fikirlerini okul yıllarında gerçeğe dönüştürme imkânı tanımaktadır.

İletişim Bilgileri: www.uskudar.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)