adscode
adscode

Üsküdar Üniversitesi, Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programı’na öğrenci alacak

​Son yıllarda sosyal hizmet mesleğine duyulan ihtiyacın farkına varılması bu alanda nitelikli ve eğitimli personele ihtiyacı da beraberinde getirdi.

Üsküdar Üniversitesi, Sosyal Hizmet  Yüksek Lisans Programı’na öğrenci alacak
Türkiye'den Haberler
Eleman ihtiyacı sadece lisans düzeyiyle sınırlı değil. Akademik personel yetersizliği nedeniyle yurt genelindeki çeşitli üniversitelerde 20 bölümde bu alanda eğitim verilemiyor. Üsküdar Üniversitesi bu ihtiyacı karşılamak üzere şimdi Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programı açtı.

Üsküdar Üniversitesi, toplumun ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Üsküdar Üniversitesi, ön lisans ve lisans eğitimlerinin yanı sıra Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler Enstitüleri’nde açtığı lisansüstü programları ile alanında uzman yetiştiriyor.

Bu kapsamda Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Sosyal Hizmet Yüksek Lisans Programı açıldı. Günümüzün ve geleceğin gözde alanlarından sosyal hizmet alanındaki nitelikli uzman sayısının artırılmasının amaçlandığı programla bilim dünyasına sosyal hizmet alanında çalışan; ülkenin ve toplumun ihtiyaçlarına duyarlı, vizyon sahibi ve yenilikçi akademisyenlerin kazandırması hedefleniyor.

Öğretim elemanı sayısı yetersiz

Son yıllarda sosyal hizmet mesleğine duyulan ihtiyacın farkına varılması, nitelikli ve eğitimli personel talebinin artması sonucunda bu alandaki eğitim yaygınlaşmaya başladı. Ancak 2012 yılı sonu itibarıyla toplam 45 üniversitede Sosyal Hizmet bölümü kurulmuş olmasına rağmen öğretim elemanı sayısının yetersizliği nedeniyle 20 bölümde eğitim-öğretim faaliyetine başlanamadı.

Tezli ve tezsiz olarak öğrenci alacak programa, üniversitelerin dört yıllık lisans programlarını tamamlayanlar ve Üsküdar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği koşullarına uygun olanlar başvurabilecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)