adscode
adscode

Üsküdar Üniversitesi’nden ücretsiz madde bağımlılığı testi

Üsküdar Üniversitesi bünyesinde kurulan BATAMER (Toksik ve Bağımlılık Yapan Maddelerin Kanıta Dayalı Tayin, Tarama ve Danışma Merkezi), bir yıl boyunca İstanbul’da ücretsiz tarama testi yapacak.

Üsküdar Üniversitesi’nden ücretsiz madde bağımlılığı testi
Üniversite
İSTKA (İstanbul Kalkınma Ajansı) desteği ile gerçekleşecek proje kapsamında madde bağımlılığı üzerine tarama ve test araştırmaları yapılırken aynı zamanda çok geniş bir bilinçlendirme çalışması yürütülecek.

Üsküdar Üniversitesi davranış bilimleri alanındaki uzmanlığı ve akademik birikimiyle madde bağımlılığı üzerine yürüttüğü projeleri, tespit ve çözüme yönelik mücadele eden iki merkez etrafında birleştirdi. Üsküdar Üniversitesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren BATAMER ve BAUMER ile özellikle gençleri tehdit altına alan “bağımlılık” konusunda ortak paydada çalışmalar yürütülüyor. Bu anlamda başlatılan ve İSTKA’nın desteği ile kurulan BATAMER (Toksik ve Bağımlılık Yapan Maddelerin Kanıta Dayalı Tayin, Tarama ve Danışma Merkezi) bir yıl boyunca İstanbul’daki tüm halka açık ve ücretsiz olarak tanı konulmasına hizmet edecek. Merkezde, analitik alanda en ileri teknolojiye sahip cihazlarla ölçümler yapılacak. Hızlı ve geçerli analiz yöntemlerini içinde barındıran bu merkez, alanında uzman farmakolog, eczacı, kimyager, psikiyatrist ve psikologlarla birlikte geniş kapsamlı bir tarama hizmeti sunacak.

Üsküdar Üniversitesi çatısı altında faaliyet gösteren, bağımlılık alanında bilimsel araştırmalar yapmanın yanı sıra projeler üreten, toplumu bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yürüten BAUMER (Bağımlılık Uygulama ve Araştırma Merkezi) “Bağımsızlık Hareketi” ile gençlere “Bağımsız olun ve hayatı fark edin” mesajı veriyor. BAUMER “Hayatı Fark Et Bağımsızlığını İlan Et” projesi kapsamında bir yıl boyunca Beykoz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak farkındalık eğitimlerini sürdürecek.

Ayrıntılı Bilgi İçin: http://batamer.org/batamer.pdf


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)