adscode
adscode

Üst makama bildirme sorumluluğu

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Van'daki çocuğun ölümüne ilişkin, "Eksiğimizi gördük, şimdiden sonraki sistemde ulaşamadığımız bilgiyi bir üst makama bildirme sorumluluğu getirdik" dedi.

Üst makama bildirme sorumluluğu
Sağlık
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yunus Emre Eğitim ve Araştırma Hastanesinin temel atma töreni için Eskişehir'e giderken hızlı trende gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şehir hastanelerinin yapımına ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, bu konuda bir finansman sorunu olmadığını, daha önce sözleşme imzaladıkları firmalarla ek sözleşme imzalama sürecinde olduklarını anlattı. Firmaların finansman için ek sözleşme imzalanması konusunda bakanlıktan talepleri olduğunu ifade eden Bakan Müezzinoğlu, ek sözleşme imza sürecinin Mart'ta tamamlanmasını planladıklarını bildirdi.

Ankara Etlik Şehir Hastanesiyle ilgili sorunun dün TBMM'de ele alınan düzenlemeyle çözümleneceğini dile getiren Müezzinoğlu, daha önce sözleşme imzalanıp ek sözleşme sürecini bekleyen 15 tesisin bulunduğunu söyledi. Gemi hastane sorusu üzerine Müezzinoğlu, mimari proje ihale sürecinin başladığını daha sonra da yapım ihalesine çıkacaklarını bildirdi. Bakan Müezzinoğlu, gemi hastanenin hizmete girme sürecinin üç yılı bulabileceğini kaydetti.

Van'da 3 yaşındaki Muharrem'in ölümü 

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyü Çalık mezrasında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüne ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, 112 Acillerle ilgili yeni önlemler alacaklarını açıkladı. 

Van'da yaşanan sorunun geri dönüş olmamasından kaynaklandığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, olayda geri dönüş olmamasından, çağrı yapan muhataba ulaşılamamasından kaynaklanan sorun olduğunu söyledi. Ancak çağrıyı karşılayan kişinin ilgiliye ulaşamaması halinde bir üst makama durumu iletmediğini ifade eden Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"Kişi ulaşamayabilir yani kendisine verilen iki telefona da ulaşamayabilir. Zaten baba da diyor 'Kardeşime de ulaşamadım.' Verilen telefonlarına ulaşılamıyor ama bir üst makam ulaşılamadığı bilgisine sahip olsa belki farklı yöntemlerle konuyu araştırır veya  kendi adına sorumluluk üstlenebilir. Biz temel açığımızı, eksiğimizi burada gördük. Bunu şimdiden sonraki sistemde ulaşamadığımız bilgiyi bir üst makama bildirme sorumluluğu getirdik. İnşallah buna benzer sıkıntılar bir daha olmaz."  

Bakan Müezzinoğlu, bir soru üzerine olayın bir üst makama bildirilmesi halinde bölgede görevli jandarma veya diğer hizmet veren kurumlara ulaşılabileceğini ifade ederek ilgili görevliye kınama cezası verildiğini belirtti. Müezzinoğlu, yürütülen çalışmayla acil çağrıların İçişleri Bakanlığı çatısı altına alınacağını da hatırlattı.

Vatandaşların 112 acile gereksiz aramalar yapmamalarının da önemli olduğunu vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, "O gün Van'da 10 bin 300 civarında acil çağrı yapılmış sadece 241'i gerçek. Bu tür gereksiz aramalarda cezai müeyyideler getirilecek" diye konuştu.

Yabancı hekimler

Bakan  Müezzinoğlu, yabancı hekimlerin kamu hastanelerinde çalışmasına ilişkin soru üzerine, bu konuda özeldeki uygulamaları görmek istediklerini, çok acele etmeyeceklerini söyledi. Müezzinoğlu, "2-3 yılılık tecrübe olsun katkıları nelerdir görmek istiyoruz" diye konuştu.

Yasadışı dinlemeler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yasadışı telefon dinlemeleriyle ilgili bir soru üzerine de seçim süreçlerinin etik kurallar çerçevesinde, ahlaklı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirtti. 

Seçim süreçlerinde, projelerin ve hizmetlerin konuşulması gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, bu tür girişimlerle hizmetler ve projeler konuşulmadan toplumun algısının farklı yönlere çekilmeye çalışıldığına dikkati çekti. 

Müezzinoğlu, yasadışı dinleme iddialarıyla ülkenin ahlaki ve etik olmayan bir sürece itilmeye çalışıldığını ifade etti.

Sağlıklı birey, aile ve toplumun önemine işaret eden Müezzinoğlu, sokakların, suyun, çevrenin ve mahallelerin sağlıklı olması halinde bundan söz edilebilineceğini belirtti. 

Bunlar konuşulmadan yaşanan seçim sürecinin ülkeye ve insana haksızlık olacağını vurgulayan Müezzinoğlu, projelerin, vizyonların, şehirlerin gelişmesi ve yarınların konuşulmasının önemli olduğunu bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 

 "Türkiye'nin imajını zedelemek tabii ki dış güçlerin işine gelebilir ama millet için hizmet yapan muhalefetin işine gelmemeli. Millet için hizmet yaptığı söyleyen dinamiklerin işine gelmemeli. Ülkemizin istikrarını güvenli bir şekilde sürdürmeliyiz. Bu da sandığın hukukunu koruyarak olur. Sağlıklı bir sandık sonucunu önemseyerek olur. Demokrasinin hukuku önemli, milli iradenin hukuku önemli ama ne yazık ki 50-60 yıldır milli iradenin hukukuyla birileri çelik çomak oynar gibi oynamaya çalışıyor. Ama bana göre bunların artık bir anlamı yok, esprisi yok, millet kendi vicdanının sesini dinliyor. Gönlünü ve aklını kullanarak sandığa gidiyor"

Türkkök Projesi

Müezzinoğlu, kemik iliği nakli bekleyen hastalar için geliştirilen Türkkök Projesi'nde de önemli bir noktaya gelindiğini belirterek, Nisan'da 12 ilde merkezlerin kurulması ve bu merkezlerin faaliyete geçmesinin planlandığını söyledi. 

Projede Kızılay'ın da rol alacağını anımsatan Müezzinoğlu, kan örnekleri toplanan donörlerin bilgilerinin yer alacağı haritalar oluşturulacağını bildirdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)