adscode
adscode

UÜ’den 1001 Projesi Yazım Çalıştayı

Uludağ Üniversitesi, TÜBİTAK 1001 Projeleri Yazım Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı.

UÜ’den 1001 Projesi Yazım Çalıştayı
Üniversite
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından yürütülen 1001 Bilimsel ve Teknik Araştırma Projelerini Destekleme Programı için proje hazırlayan öğretim üyeleri ve araştırmacılar, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayda bir araya geldi. UÜ Proje Yönetim Merkezi ve UÜ Teknoloji Transfer Ofisi ortaklığında gerçekleştirilen çalıştaya Türkiye’nin farklı üniversitelerinden akademisyenler katıldı. 

25-26 Şubat tarihleri arasında yapılan çalıştayın ilk gününde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Yeşilel, katılımcılara TÜBİTAK proje olanakları ve 1001 projesi yazımlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi. Çalıştayın devamında önceden yazılmış ancak revize edilen ve yeni dönemde başvuruya hazırlanan projeler danışmanlar ve yürütücüleri ile birlikte incelendi.

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı hakkında;
Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı’nın amacı, yeni bilgiler üretilmesi, bilimsel yorumların yapılması veya teknolojik problemlerin çözümlenmesi için bilimsel esaslara uygun olan projeleri desteklemektir. Proje süresi en fazla 36 aydır. 2016 yılı için, Araştırma projeleri destek üst limiti, (Burs dahil, Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ), Kurum hissesi ve yurtdışı araştırmacı giderleri hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın 360.000 TL’dir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)