adscode
adscode

Uyuşturucuya Karşı Zombi Yürüyüşü

Görevine başlayan Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin yeni yönetimi, uyuşturucuya karşı farkındalık oluşturmak için yaklaşık bin öğrenciyle zombi yürüyüşü yapılacağını açıkladı.

Uyuşturucuya Karşı Zombi Yürüyüşü
Üniversite
Ankara Üniversitesi’nde görevine yeni başlayan Öğrenci Konseyi Yönetimi, fakülte ve yüksekokullarda etkinlik gösteren öğrenci kulüp ve topluluklarla bir araya geldi. Kulüp, topluluk ve öğrencilerin sorunlarını belirlemek, bunlara çözüm arayışına girmek amacıyla Rektörlük 100. Yıl Salonu’nda gerçekleşen buluşmada toplumsal sorunlar da ele alındı. Öğrenci Konseyi Başkanı Furkan Çırak’ın öncülüğünde gerçekleşen toplantıda Konseyin önümüzdeki dönemde yapmayı planladığı etkinliklerle ilgili bilgiler verildi. Konseyin daha kapsamlı etkinlikler yapabilmesi için öğrenci kulüp ve topluluklarının desteği istendi.

ZOMBİ YÜRÜYÜŞÜ KARARI
Toplantıda, gelecek Nisan ya da Mayıs ayında uyuşturucuya karşı alışılmışın dışında bir farkındalık eğitimi gerçekleştirileceği anlatıldı. Ankara Üniversitesi’nin yaklaşık bin öğrencisiyle zombi yürüyüşü yapmayı planladığı aktarılırken, üniversite öğrencilerinin uyuşturucuyla mücadele etmesi konusunda el birliği yapması gerektiği ifade edildi.

SÖRF BİLMEYEN MEZUN KALMASIN
Öte yandan toplantıda Ankara Üniversitesi’nin Ilgaz ve Manavgat’taki sosyal tesisleri hakkında da bilgi verildi. Öğrencilerin buralardan verimli yararlanması istendi. Ankara Üniversitesi’nin her öğrencisinin kayak, sörf ve yüzme bilerek mezun olmasının önemine işaret edildi.

SİYASİ GÖRÜŞ TEMSİL ETMİYORUZ
Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin hiçbir siyasi görüşü temsil etmediğinin de dile getirildiği toplantıda öğrenciler, topluluk ve kulüpler için oda tahsis edilmesini, yerleşkelerde revir ve banka ATM’lerinin bulunmasını, öğrenci projelerine destek verecek bir birimin ve yıllık bütçelerinin olmasını talep ettiler. Konseyi Başkanı Furkan Çırak, “Türkiye’nin örnek alınan, lider öğrenci konseyi olacağız” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)