adscode
adscode

Uzmanından Her Güne Özel Ramazan Menüleri

Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nden Diyetisyen Dilara İsmailoğlu’nun hazırladığı Ramazan ayı beslenme programı:

Uzmanından Her Güne Özel Ramazan Menüleri
Ramazan Ayına Özel
5.GÜN:
 
Sahur:
 
1 su bardağı tarçınlı süt
1 tane tost
1 dilim kavun
 
Tost için: 2 dilim tam tahıllı ekmek içine 1 küçük boy domates, 1 dilim az yağlı kaşar peynir, 1 küçük boy yeşil biber koyun.)
 
İftar:
 
1 su bardağı su
2 tane hurma + 1 tane kuru incir
1 kase ezme sebze çorbası
5 yemek  kaşığı tas kebabı
2 yemek kaşığı şehriyeli pirinç pilavı
4-5 yemek kaşığı semizotu piyazı
1 kase yoğurt
 
Kuru incir: Sadece 1 adet kuru incir 2 g lif içerir. Dolayısıyla yüksek posa içerir. Ayrıca antioksidan bakımından oldukça zengindir. Hem posa içeriğinin yüksek olması sebebiyle hem de antioksidan içeriğinden dolayı kansere karşı koruyucu bir besindir. Fitosterol bakımından zengindir böylece kalp ve damar sağlığı bakımından kötü olan kolesterolün vücuttan atılmasını sağlar.
 
Hurma: İftar sofralarının vazgeçilmezi olan hurma, lif, mineral ve fenol açısından oldukça zengindir. Düzenli yenilmesi halinde kalp ve damar hastalıklarından koruyucu özelliği vardır. Bedeni ve zihni geliştirir. Boğaz ağrısı, öksürük ve soğuk algınlığı şikayetlerine iyi gelir.
 
Ezme sebze çorba: Soğanı hazırla, yağ ile kısık ateşte karıştırarak 2-3 dk öldür. Unu ekle, hafif sararıncaya kadar kavur, suyu koy, karıştır. Kaynamaya bırak. Diğer sebzeleri (kereviz yaprağı, pazı yaprağı, maydanoz) yıka, doğra. Havuç ve patatesi soy, rendele. Sebzeleri, pirinç ve tuzu karışıma kat. İyice yumuşayana kadar, 35-40 dk pişir. Süzgeçten veya blenderden geçir. Karabiberi ekle. Karıştır tekrar ateşe koy. Yumurtayı ayrı bir kapta sütle iyice çırp. İçine sıcak çorbadan birkaç kaşık koyarak ılıt. Süt-yumurta karışımını tencereye eklerken çorbayı sürekli karıştır. Kaynayınca ocağı kapat.
 
Semizotu piyazı: Soğanı yıka. Yarım daire şeklinde ince ince doğra.Tuzla ovarak yumuşat. Semizotu ve domatesi hazırla. Domatesleri 1 cm 3 irilikte doğra. Semizotunu ince ince kıy. Sebzeleri karıştır servis tabağına al. Limon ve tuz ekle.
 
Semizotu: Yüksek lif içeriğinden dolayı kabızlığa iyi gelir. Omega 3 yağ asidi içerir. Demir ve C vitamini açısından zengin bir besindir. Omega 3 kalp sağlığı için önemli bir besin öğesidir. İyi bir idrar söktürücüdür. 
 
Ara:
 
1 küçük boy yeşil elma + 1 orta boy armut + Bitki çayı
 
Bitki çayı için: 1 poşet rezene çayı ve 1 poşet ıhlamur çayını 200 ml sıcak suda ağzı kapalı bir şekilde 5-7 dk demleyin.
 
 
********************

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)