adscode
adscode

Uzmanlar Eğitim Modellerinin Fransızca Üzerinde Etkisini Tartışacak

Fransa ve Türkiye’den davet edilen eğititimciler ve alanlarında uzman kişiler eğitim modellerinin Fransızca konuşma becerileri üzerindeki etkilerini tartışmak üzere Işık Lisesi'nde bir araya geliyor.

Uzmanlar Eğitim Modellerinin Fransızca Üzerinde Etkisini Tartışacak
Etkinlikler

Değerli Fransızca Öğretmeni Meslektaşlarım,

Bilginin ve iyi örneklerin paylaşılması ile bunların çoğalacağına olan inancımızla,17 Ocak 2015 tarihinde “Voie/x du FLE I Sempozyumu” gerçekleştirilecektir.    

“Voie/x du FLE I – Fransızca Konuşalım mı? (On parle Français?)” başlığı altında planlanan sempozyum da,
    •    Fransızca konuşma becerilerini geliştirmek için uygulanan yöntemler
    •    Öğrencilerin Fransızca’ da sözlü ifade konusunda karşılaştıkları sorunlar
    •    Çözüm önerilerinin konuşulması, tartışılması ve paylaşılması amaçlanmaktadır.

Sempozyuma, Fransa ve Türkiye’den davet ettiğimiz eğitmen, öğretmen ve akademisyen konuklarımız, bu konu ile ilgilenen, alanlarında uzman kişilerden oluşmaktadır. Eğitim modellerinin Fransızca konuşma becerileri üzerindeki etkilerinin tartışılacağı, Fransızca sözlü dil pratiğinin Fransızca öğrenimindeki yerinin her yönüyle irdeleneceği konferansların yanı sıra eş zamanlı çalıştaylar da yapılacaktır.  

    •    Sempozyuma katılım ücretsiz olup katılımcılar diğer masraflarını (konaklama, yol vb.) kendileri karşılayacaklardır.
    •    Katılım 75 kişi ile sınırlı olup başvuru sırası esas alınacaktır.
    •    Sempozyumun dili - açılış ve kapanış bölümleri dışında - Fransızca olacak, çeviri hizmeti verilmeyecektir.
    •    İzleyici olarak katılmak isteyen konuklarımız katılım formlarını doldururken, programı inceleyerek, katılmak istedikleri çalıştayları belirtmelidirler.
    •    Katılım formunda belirtilen çalıştay seçimi daha sonra değiştirilemeyecektir.
    •    Her çalıştaya en fazla 25 kişi katılabileceğinden, başvuru sırasına göre çalıştay katılımcı listeleri oluşturulacaktır. Gerekli görülmesi durumunda, FMV Özel Ayazağa Işık Lisesi çalıştay listelerini değiştirme hakkına sahiptir.
    •    Sempozyumun sonunda tüm konuklarımıza katılım belgesi verilecek ancak bu konuda tüm gün devamlılık aranacaktır.
    •    Bu organizasyona izleyici olarak katılmak isteyen Fransızca öğretmenlerinin aşağıdaki linkten formu doldurarak göndermeleri gerekmektedir.
http://fmvisikokullari.k12.tr/web/14-4239-1-/anasayfa/kampusler/ayazaga_kampusu_isik_lisesi/test

Katılımınız ve katkılarınızla birincisini gerçekleştirmeyi planladığımız sempozyumda sizleri de aramızda görmek bizi onurlandıracaktır.

Saygılarımla,

Ömer Orhan
Okul Müdürü



    Cher Professeurs de Français,
    Lycée Ayazağa Işık organise un symposium intitulé “Voie/x du FLE I” qui aura lieu le 17 janvier 2015 et dont l’objectif sera d’améliorer la compétence d’expression orale en français.
Lors de ce symposium “Voie/x du FLE I – On parle français?”, nous voudrions interroger les problématiques d'expression orale chez les apprenants turcophones et partager les idées avec les autres collègues qui pourront y participer, pour le but d’améliorer les méthodologies que l'on suit. Les spécialistes du FLE et les professeurs de français qui travaillent sur ce thème soit  en France soit en Turquie seront nos invités  et ils nous partageront leurs idées, leurs expériences et leurs méthodes d’apprentissage. Additionnement à cela, les professeurs de français bénévoles pourront réaliser simultanément leurs ateliers pour proposer ou partager les différentes idées pour traiter un cours d'expression orale. Les activités exemplaires devront être préparées pour les adolescents du niveau A1, A2 et B1.

Les conférences et les ateliers seront gratuits. Lycée Ayazağa Işık n’attribuera pas de dépenses (’hébergement, le vol etc.) des participants en provenance des autres villes à Istanbul.  75 participants au total seront accueillis pour le symposium. Les participants seront confirmés selon l’ordre d’inscription. Le symposium se déroulera en français sauf les cérémonies d’ouverture et de clôture. Les participants devront préciser les ateliers auxquels ils veulent participer lors de leur inscription en ligne. Les listes des ateliers seront organisées pour 25 participants.  Les ateliers choisis par les participants ne seront pas changés après la validation de leur inscription. Lycée Ayazağa Işık a le droit de modifier les listes des participants des ateliers en cas de nécessité. A la fin du symposium, tous les participants recevront  les attestations de participation.

Nous vous prions de suivre tout au long du symposium. Pour vous y inscrire, remplissez le formulaire suivant, s’il vous plaît.

    Bien cordialement.




 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)