adscode
adscode

Uzmanlar TEOG'da Yerleştirme Sürecini Değerlendirdi

UĞUR OKULLARI TEOG SINAV SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ.

Uzmanlar TEOG'da Yerleştirme Sürecini  Değerlendirdi
Sınavlar
Temel eğitimden Orta Öğretime Geçiş sistemi kapsamında 29-30 Nisan 2015 ve 16-17 Mayıs 2015 tarihinde yapılan ve 8. sınıflar 2. dönem ortak sınavların değerlendirme işlemleri 8 Haziran 2015 tarihinde tamamlandı. 

100 tam puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacak. Sınav sonuçları yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek, e-okul sistemine işlenecek.
 
Uğur Okulları Kariyer Merkezi Direktörü Nazik Kösegil süreci şu sözlerle yorumladı:
 
"8.sınıf ortak sınavlarının açıklanması sonucunda velilerin öğrencileri yargılamaması, öğrencilere sınav sonucuna bağlı baskı kurmamaları önemlidir. Öğrenciler bir yıldan bu yana bu sınavlar için çaba harcadılar. Veliler bu çabayı takdir etmeli ve sınav sonucu her ne olursa olsun öğrenciyi destekleyici cümleler kurmalı. Bu sınavla ilgili öğrencinin yaşayacağı sıkıntılar bundan sonraki tüm sınav süreçlerini olumsuz etkileyecektir. Ortak sınavların sonuçları yılsonu başarı puanlarının da etkisiyle yerleştirme puanına dönüştürülecek. Yerleştirme puanları ise 24 Haziranda açıklanacak ortak sınav sonuçlarını bazı özel okullar giriş puanı olarak kullanacak, bazıları ise yerleştirme puanını dikkate alacaktır. 24 Haziran da başlayacak olan özel okulların puan kıstası farklı olsa da 6 Temmuz da başlayacak olan tercihlerde yerleştirme puanı esas alınacak. Veliler bu süreci doğru takip etmelidir. Haziran ayı boyunca liseleri araştırmalıdır. Öğrencinin en mutlu ve başarılı olacağı liseler için ön tercih listeleri  hazırlamalıdır. Böylece bir yandan aile sınav sonucu ile ilgili olumsuz durumlardan uzaklaşırken, bir yandan da tercih dönemine hazırlıklı gireceklerdir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)