adscode
adscode

Uzun Süre Oturanlar Dikkat !

Sürekli oturuyorsanız, farkında olmadan kendinize büyük zarar veriyor olabilirsiniz.

Uzun Süre Oturanlar Dikkat !
Sağlık
Ofiste, televizyon karşısında, bilgisayar başında ya da arabada uzun süre oturuyorsanız büyük bir risk altındasınız demektir. Bu haberi okuduktan sonra hemen ayağa kalkın ve harekete geçin.

Dr. Fizyoterapist Gamze Şenbursa, uzun süre oturmanın ölüme kadar uzanan zararlarını çıkardı. Kalp hastalığından, kolon kanserine, kan dolaşımı bozukluğundan beyin bulanıklığına kadar işte uzun süre oturmanın zararları: Kalp hastalığına neden olur: Uzun oturma sırasında kaslar daha az yağ yakar ve kan akışı daha yavaşlar. Bu da yağ asitlerinin kalbi daha kolay bir şekilde tıkamasına yol açar. Uzun süreli oturma, yüksek kan basıncı ve yüksek kolesterol ile bağlantılıdır. Sedanter (hareketsiz) zamanlar geçiren insanların kardiovasküler hastalığa sahip olma olasılığı normalin 2 katıdır. -Pankreas aşırı çalışır -Kolon kanseri yapar -Gevşek karın kasları -Gergin kalçalar -Gevşek kalça kasları -Bacaklarda zayıf kan dolaşımı -Yumuşak kemikler -Bulanık beyin -Gergin boyun -Esnek olmayan bir omurga -Disk hasarı

OTURMADA ÖLÜM YÜZDESİ
8,5 yıl süren bir çalışma göstermiştir ki çok fazla TV izleyen kişilerin günde 1 saatten az izleyen kişilere göre ölüm riski %61 daha fazladır.

DÜZGÜN OTURMA REHBERİ
Eğer çok fazla oturmak zorunda iseniz bunu düzgün yapmaya çalışın. Annenizin dediği gibi ‘Dik oturun’. -Öne doğru eğilmeyin, -Omuzlar rahat, -Kollar yanlarda kapalı, -Dirsekler 90 derece bükülü, -Bel desteklenmiş durumda, -Ayaklar yere tam temasta olmalı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)