adscode
adscode

Vali Şahin'den '19 Mayıs' mesajı

İstanbul Valisi Şahin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı için mesaj yayınladı.

Vali Şahin'den '19 Mayıs' mesajı
Türkiyeden Haberler
İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum." dedi.

Vali Şahin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak imkansızlıklar içinde başlattığı bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin hiçbir şart ve durumda bağımsızlığından vazgeçmediğinin açık bir delili olduğunu belirterek, "Tarihi, mücadeleler ve zaferlerle dolu olan milletimiz; kendisine topyekun savaş açıldığı bir ortamda, Gazi'nin öncülüğünde yıllar süren büyük ve destansı bir kurtuluş mücadelesi sergileyerek azim ve inancını aynı hedefte birleştirip yekvücut olarak hareket ettiğinde karşısında hiçbir gücün duramayacağını bütün dünyaya ispat etmiş ve elde ettiği muazzam zaferle istiklalini bütün dünyaya kabul ettirmiştir." ifadelerini kullandı.

Gençlere seslenen Şahin, "Büyük fedakarlıklarla kurulan Cumhuriyetimiz, sizlere emanettir. 19 Mayıs 1919'da yükseltilen bağımsızlık meş'alesini korumak ve yüceltmek, en önemli vazifenizdir. Ecdadımızdan tevarüs ettiğiniz milli birlik şuuruyla, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de ülkemizi her türlü ihanet ve düşmanlıktan koruyacağınıza, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacağınıza olan inancımız tamdır." açıklamasında bulundu.

Şahin, mesajını şöyle tamamladı:

"Milli Mücadele'nin başladığı ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Samsun'a çıkışın 98. yıl dönümünde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de çeşitli etkinliklerle ve coşku içinde kutlanacaktır. Bu düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı uğruna canını veren aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum."

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)