adscode
adscode

Valve kendi sanal gerçeklik cihazını hazırlıyor

Son dönemde hızla yükselen sanal gerçeklik alanına yönelen Valve, yeni sanal gerçeklik cihazını GDC 2015 kapsamında görücüye çıkaracağını duyurdu.

Valve kendi sanal gerçeklik cihazını hazırlıyor
Bilim Teknoloji
Geçtiğimiz yıl Facebook tarafından satın alınan Oculus VR tarafından geliştirilen Oculus Rift‘in CES 2013’te yoğun ilgiyle karşılanmasının ardından bir anda teknoloji dünyasının en gözde alanları arasına giren sanal gerçeklik cihazları, her geçen gün daha fazla firmanın ilgisini çekmeye devam ediyor. Sony ve Microsoft gibi firmaları cezbetmeyi başaran sanal gerçeklik pazarı, oyun dünyasının en önemli firmaları arasında yer alan Valve‘yi de harekete geçirdi.

Kendi sanal gerçeklik cihazını geliştirdiği bir süredir bilinen Valve, bugün yayınladığı açıklamayla yeni sanal gerçeklik cihazının Mart ayı başında düzenlenecek olan Game Developers Conference 2015 kapsamında görücüye çıkaracağını duyurdu. Başta Steam platformu olmak üzere geliştirdiği ürünlerle oyun dünyasına yön veren firmaların başında gelen Valve, GDC 2015 kapsamında SteamVR sanal gerçeklik cihazının yanı sıra yenilenmiş Steam Controller’ın ve yeni oturma odası cihazlarının da tanıtılacağını açıkladı.

Sanal gerçeklik cihazları pazarına giren diğer firmalarda olduğu gibi Valve de Oculus Rift’le doğrudan rekabete girmekten kaçınacak gibi görünürken, firmanın önümüzdeki günlerde tanıtacağı yeni sanal gerçeklik cihazını genel kullanıcı kitlesinin beğenisine sunup sunmayacağı merak konusu oldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)