adscode
adscode

Vefa'da İmam Hatip Protestosu

Atatürk İlköğretim Okulu’nun imam hatip ortaokuluna çevrilmesi veli ve öğrenciler tarafından protesto edildi.

Vefa'da İmam Hatip Protestosu
Ortaokul
Fatih Vefa Caddesi üzerinde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu’nun imam hatip okuluna çevrilmesi sabah saatlerinde okul önünde toplanan veli ve öğrenciler tarafından protesto edildi. Okul önünde toplanan veli ve öğrenciler ‘Susma ses çıkar. Okuluna sahip çık’ şeklinde sloganlar attı.
"300 ailenin çocuğu burada okuyor 'Talep azlığı var' deniyor"
Veli ve öğrenciler adına açıklama yapan Eğitim-Sen 8 nolu Şube Başkanı Mustafa Turgut ‘Oryantasyon eğitimi başlamadan üç gün önce veliler bu okulun imam hatibe çevrildiğini öğrendi. Bu okul özellikle bu çevrede çalışan birçok anne ve babanın tercih ettiği bir okul. Yaklaşık 300 çalışan ailenin bu okula başvuru yaptığını biliyoruz. Ancak buna rağmen talep azlığı nedeniyle imam hatibe dönüştürüldüğü söyleniyor. Buradaki çocuklar şu anda sıralarında oturmalıydı. Ama mağdur edildiler. Veliler, öğrenciler ve öğretmenler olarak okulumuzu geri kazanmak için elimizden geleni yapacağız’ şeklinde konuştu.
Eylem öncesinde ilkokul öğrencileri kendi elleriyle dövizler hazırladı. Alkış ve sloganlarla okulun imam hatibe çevrilmesini protesto eden öğrenci ve veliler okullarını geri almak için eylemlere devam edeceklerini söyledi.
Müge İplikçi köşesine taşımıştı
Vatan gazetesi yazarı Müge İplikçi okuldaki bu değişimi kaleme almıştı. İşte 14 Eylül 2012 tarihinde yazdıkları:
İstanbul Fatih Atatürk İlköğretim Okulu velilerinden gelen mektubun bir bölümünü sizlerle paylaşıyorum:
‘Kayıt döneminde ilkokul olarak kayıtlar alınmaya başlanmıştı. Bizler de bu bölgede çalışan anne babalar olarak okulumuza kayıt yaptırdık. Eğitim öğretim döneminin başlamasına üç gün kala mesai saatinin bitimine yakın 16.30’da okul idaresi tarafından, okulumuzun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürüldüğü bilgisi bazı velilere telefonla bildirildi. Bu karar bildirilinceye kadar okulda 1. sınıfa ve anasınıfına ön kayıtlar yapılmıştı. Veliler olarak çocuklarımızın yeni okul formalarını bile almıştık. Okul idaresi, okulumuzun İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştüğünü, bu nedenle yeni kayıt yapılmayacağını, eski kayıtların da iptal edildiğini açıkladı. Veliler olarak bu durum karşısında ne yapacağımızı sorduğumuzda, kendimize bölgede okul aramamız gerektiği söylendi.’
1'inci sınıflar okula geldiklerinde öğrenmiş
Mektubun ilerleyen bölümlerinde bu mağduriyet yaşanmadan önce okula gelen bazı kişilerin olduğu ve bu kişilerin idareye, okulun İmam Hatip’e dönüştürüldüğünü bildirip kayıt yapmak istedikleri yazılı. Bu durum karşısında müdür yardımcıları böyle bir şeyden haberleri olmadıklarını belirtmişler. Bu konuda bilgi almak isteyen diğer velilere de okulun böyle bir dönüşüm yaşamayacağını söylemişler. Ancak durum hiç de öyle olmamış. Aynı veliler 7 Eylül tarihinden sonra İmam Hatip Ortaokulu için kayıtların başladığına tanık olmuş! Bu durumdan haberi olmayan 1. sınıfa kayıt yaptıran veliler oryantasyon için okula geldiklerinde bu ani değişim karşısında şaşırıp kalmış. Bu velilerin ve ilk defa okula formaları ile gelen öğrencilerin psikolojilerinin ne olabileceğini tahmin edebilirsiniz.
Velilerin çoğu kamu hizmeti veren kurumlarda çalışıyor
Bu basın duyurusunun altına imza atan velilerin çoğu bölgede kamu hizmeti veren kurumlarda ve çevredeki iş yerlerlerinde çalışıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Unkapanı Sosyal Güvenlik Merkezi, Bölge Çalışma Sosyal Güvenlik Merkezi, Cibali Sağlık Sosyal Güvenlik Merkezi, Fatih Sosyal Güvenlik Merkezi, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü bunlardan bazıları. Yaz boyunca böyle bir değişimden haberleri olmadığı için çocuklarına okul aramayı düşünmemişler. Hem maddi hem de manevi bir mağduriyet içinde bulunduklarını belirtiyorlar.
Temennileri ise okullarının eski haline dönmesi! Bu talepleri karşılanıncaya kadar veliler olarak eylem ve etkinliklerine devam edeceklerini söylüyorlar ve mücadelelerinde bölgede çalışan ve yaşayan herkesi yanlarında görmek istediklerini belirtiyorlar.
***
Yeni sistemin okullara getirdiği yük ortada. Ama bir de Fatih Atatürk İlköğretim Okulu Veli İnsiyatifi’nin dile getirdiği türden yaşananlar var.
Zamanında İmam Hatipler’in yaşadığı darboğazın ‘bedelinin’ şimdilerde normal eğitim verilen okullara bu biçimde, yalapşap ödetilmeye çalışılması çok ama çok yanlış bir politika. Bu yalapşaplığı kotarmaya çabalayanlar: Korkarım bir süre sonra bu hayhuy elinizde patlayacak. Neden mi ‘hayhuy’ diyorum bu çabaya? Hınç, ihtiras ve intikam döner döner ve hazin sonuçlarıyla yine sahibini bulur, o yüzden.
Ancak iş eğitim olunca insanın içini burkan başka bir husus var. Belli ki bu hayhuyda sadece uç duyguların girdabındaki ruhlar kaybetmeyecek. Bu anaforda hepimiz kaybedeceğiz. Özellikle de çocuklarımız.
Milliyet

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)