adscode
adscode

Veliler İlkokul Bahçesinde İmam Hatip İstemiyor!

İstanbul Küçükyalı'da yer alan Kadir Rezan Has İ.Ö.O öğrencilerinin velileri ses getirecek bir kampanyaya imza atmaya hazırlanıyor.

 Veliler İlkokul Bahçesinde İmam Hatip İstemiyor!
Eğitim
Yeni eğitim öğretim döneminde Kadir Rezan Has İ.Ö.Okuluna ait ortaokul binasının İmam Hatip'e dönüşeceği bilgisini edinen veliler, 3 Eylül Çarşamba günü saat  10.00'da eğitim sendikalarının da desteğiyle seslerini duyurmaya hazırlanıyor.

'Okuluma Dokunma' Kampası adı altında okul bahçesinde biraraya gelecek olan velilerin yetkililerden talepleri şöyle;

Aynı bahçede, ilkokul ve ortaokul istemiyoruz!

Aynı binada, ilkokul ve ortaokul istemiyoruz!

Okulumuzun İmam Hatip'le aynı bahçede olmasını hiç istemiyoruz!

***

''Abbas bey, sesimizi duyurma fırsatı tanıdığınız için öncelikle çok teşekkür ederiz. Kadir Rezan Has ilköğretim okulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında, aynı bahçede bir ilkokul ve ortaokul olmak üzere eğitim öğretime devam ediyordu. 2014-2015 eğitim öğretim yılı için mevcut ilkokul binasının ortaokul binasına taşınacağı, ortaokul binasının da arada 1 km dahi uzaklığı  olmayan Celal Avşar İ.Ö.Okuluna taşınacağı konuşuluyordu. Ancak yaz döneminde velilerin söz sahibi olmadığı bir kararla, Celal Avşar İ.Ö.Okulu  Kadir Rezan Has  ilkokul binasına ve bizim mevcut ortaokul Celal Avşar İ.Ö.Okuluna taşındığı gibi , giden ortaokul binasına, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi olduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Mevcut binamıza Celal Avşar İ.Ö.Okulu taşındığından sınıflarımız 20-25 kişilikten 40 kişilik kapasiteye ulaşmış,öğrencilerin eğitimi için gerekli olan atölyeler (resim, müzik, kütüphane, konferans salonu) kapatılarak sınıf haline sokulmuştur.Dilekçe ile istenmesine rağmen, okulda teknik inceleme dahi yapılmamıştır.Bu bölge aynı zamanda deprem bölgesi olup bir katta 300-400 kişilik öğrenciyi kaldıracak kapasiteye sahip değildir.Aynı zamanda tayin isteyen öğretmenler yerine yeni öğretmen atanmaması istenmiş, buna rağmen atama yapılarak , mevcut öğretmenlerin gitme durumu söz konusu olmuştur.Çocuklarımız öğretmenlerinden ayrılmak istemediği gibi bizler, veli olarak aynı bahçede, ilkokul ve İmam Hatip bulunmasını doğru bulmuyoruz.İmam Hatip’e karşı değiliz ancak çevrede İmam Hatip varken, buraya da İmam Hatip yapma girişimi tam bir kargaşa yaratmıştır. Ayrıca devlet eğitimin parasız olduğunu söylemekte ama hizmetlilerin parasını dahi veliler karşılamaktadır. Veliden yılda 200.TL istenmekte ve bu ödenmediğinde, hizmetliler işten çıkarılıp, öğretmenler ellerinde süpürge ile temizlik yapmak zorunda bırakılmaktadır.Bir de okulun kalabalık olduğunu düşündüğümüzde temizlik, hijyen sorununu siz düşünün.

BİZ ÖĞRENCİ VELİLERİ OLARAK YETKİLİLERE SESLENİYORUZ!

MADEM ORTAOKUL VE LİSE YAPACAKTINIZ, MEVCUT ORTAOKULUMUZA NEDEN DOKUNDUNUZ?

CELAL AVŞAR OKULUNUN  İMAM HATİP YAPILMASINI, BİZİM OKULUMUZA DOKUNULMAMASINI İSTİYORUZ!

İLKOKUL ÇOCUKLARININ, İMAM HATİP EĞİTİMİ GÖREN ÖĞRENCİLERLE AYNI BAHÇEDE BULUNMASINI HİÇ DOĞRU BULMUYOR,DAYATMALAR İSTEMİYORUZ!''


 Öğrenci Velisi
www.egitimajansi.com
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)