adscode
adscode

'Veliler Kurs Belirlerken Detaylı Araştırma Yapmalı'

Uğur Okulları Özel Öğretim Kursları Düzenlemesini Değerlendirdi

'Veliler Kurs Belirlerken Detaylı Araştırma Yapmalı'
Kurslar

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın 07.08.2015 tarihinde açıkladığı “Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği”  08.08.2015 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Buna göre yönetmelikten “Dershane”  kavramı çıkarılmış, yerine çeşitli kurslar bünyesine “Özel Öğretim Kursları” ilave edilmiştir.

Yeni düzenlemeye göre Özel Öğretim Kursları Türkçe, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe Grubu dersleri arasından seçtikleri 3 ders alanında eğitim verebilecektir. Hafta içi ve Cumartesi gününde eğitim vermeyi planlayan kurslar Pazar günü tatil olacaktır. En fazla 16 öğrenciden oluşmasına izin verilen sınıflarda farklı sınıflardan öğrencilerin birlikte ders görmesine izin verilmeyecektir.  E-Okul sistemine kayıtlı olması zorunlu tutulan kurslar 07.00 ile 19.00 saatleri arasında eğitim verebileceklerdir. Kurslarda her ders programı için haftada en az 3 saat en fazla 8 saat ders yapılabilecektir.

Yayınlanan yeni yönetmelikte Temel Liselerin durumu da açık bir şekilde belirlenmiştir. Yeni düzenlemeye göre Temel Liseler kayıtlı öğrencilerine sadece hafta içi olmak şartıyla saat 19.00’a kadar kurs verebileceklerdir. Mezun öğrenciler ise Temel Liselerde hafta sonu (Cumartesi-Pazar) açılacak kurslara ücretli olarak katılabileceklerdir. Bu kurslar bakanlıktan onay alınması şartıyla sadece 3 dersi kapsayabilecektir. Temel liselerde önceki yönetmeliğe göre %30 olan kontenjan kotası yeni yönetmelikle beraber %40’a çıkarılmıştır.
Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak resmi gazetede yayınlanan Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“Yeni yönetmelik maddelerinin değerlendirmesi yapıldığında; “Özel Öğretim Kurslarının en azından bu yıl için açılmasının mümkün olmadığı açıkça görülmektedir. 

Yayınlanan yeni yönetmelik kapsamında dönüşüm için müracaat eden bir eğitim kurumunun yeniden ruhsat alma sürecini tamamlaması -maarif müfettişliğinde, valilikte ve Bakanlıktaki bekleme süreleri mevcut yönetmelikte uzatıldığından (toplam 35 gün) ve özel ruhsatlandırma izinlerinin alınması gerektiğinden- yaklaşık 2 aylık bir süreyi kapsamaktadır. Bugün başvuru yapan bir kurumun Ekim ayından önce Özel Öğretim Kursu’na dönüşmesi mümkün görünmemektedir. “Özel Öğretim Kursu” açmak ve öğrenci kaydı almak kısa vadede imkan dahilinde değildir. Bunun yanında mevcut dershane binalarında sadece 3 ders için kurs açılması ticari olarak ekonomik görülmemektedir. 

Uğur Okulları’nın okula dönüşen ilk kurum olduğunu ve ilk okulunu 2 yıl önce açtığını belirten Lokman Durak, “Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının 1968’den bu yana deneyimi, başarısı ve vizyonu ile kurulan Uğur Okulları, stratejisinde herhangi bir değişiklik yapmamıştır. Bu yıl için lise ve ortaokullarıyla  eğitim hizmeti vermeye devam edecektir. Bundan sonraki süreçte de Uğur Okulları yapılanmasını anaokulundan liseye okullaşarak sürdürecektir. Kurum olarak hedefimiz iyi bir vatandaş yetiştirmenin yanında öğrencileri kariyer basamaklarında doğru yönlendirmek ve hedefe ulaşmalarını sağlamaktır. Uğur Okulları, başarılı, kariyer sahibi ve mutlu bireyler yetiştirir, öğrenciyi lise ve üniversiteye en doğru biçimde hazırlar” dedi.

Velilerin bu süreçte doğru kararlar vermesinin önemine vurgu yapan Lokman Durak, “Temel liselerin tecrübesi ve donanımı mezun olan ve olmayan tüm öğrenciler için yeterlidir. Veliler bu sene çocuklarını hiç tereddüt etmeden Temel liselere gönderebilirler” ifadesinde bulundu.

www.ugurokullari.k12.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)