adscode
adscode

Vergi Borcu Yapılandırma Süresi Uzadı

Geçtiğimiz aylarda meclisten geçerek yürürlüğe konulan 6736 sayılı kanun ile vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması imkanı getirildi.

Vergi Borcu Yapılandırma Süresi Uzadı
Türkiye'den Haberler

 

Geçtiğimiz aylarda meclisten geçerek yürürlüğe konulan 6736 sayılı kanun ile vergi ve SGK borçlarının yapılandırılması imkanı getirildi. Vatandaş tarafından memnuniyetle karşılanan vergi affı yasası milyonlarca başvuruyu da beraberinde getirdi.

Yoğun İlgi Başvuru Süresini Uzattı

Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada 31 Ekim olan son başvuru tarihini 25 Kasım’a uzattıklarını ifade etti. Böylece başvuruların sayısının daha da artması bekleniyor. Ancak henüz süre uzatımının kapsamı net değil. Matrah artırımı başvuru süresi uzadı mı merak konusu.

İlerleyen günlerde gelecek açıklamalar ile konunun netleşmesini bekliyoruz.

Üniversite Mezunları da Borçlarını Yapılandırabiliyor

Yüzbinlerce üniversite mezununun öğrenim kredisi ve KYK borcu olduğu da malum. Özellikle üniversiteyi bitirdikten sonra işsiz kalanlar haciz riski ile karşı karşıya. Maliye banka hesaplarındaki paraları bloke ediyor. Yeni kanun ile öğrenim kredisi ve KYK borçları da yapılandırılabiliyor. Ergi borcu taksitlendirmeleri vergi dairesinden veya internetten yapılabiliyor.

Vergi Borcu Yapılandırma Başvurusu Nasıl Yapılıyor?

Vergi borçlarının yapılandırması konusunda Vergi Blog tarafından hazırlanan vergi borcu yapılandırma başlıklı yazıda görsel yardımı ile vergi borcunuzu nasıl yapılandırabileceği açıklanmıştır. GİB internet sitesi üzerinden vergi borcu sorgulama ve yapılandırma işleminin internetten nasıl yapılacağı konusu detaylıca anlatılmış.

Yapılandırmanın Sunduğu İmkanlar

Vergi affı kanunu sayesinde borçlar 36 aya kadar taksitlendirilebiliyor. Düşük faiz oranı ve haciz riskini ortadan kaldırmak mümkün. Eğer maddi durumunuz uygun peşin ödeme seçeneği de var. Borcunuzu peşin ödemeniz halinde gecikme zammı veya faizi adı altında her hangi bir tutar ödemeden yalnızca vergi aslını ödeyerek borcunuzdan kurtulabiliyorsunuz.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)