adscode
adscode

Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences Türkiye’deki İlk İşbirliği Anlaşmasını Kadir Has Üniversitesi İle İmzaladı

Kadir Has Üniversitesi, Amerika’nın en saygın üniversitelerinden Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences ile öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, araştırma ve ortak projeler…

Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences Türkiye’deki İlk İşbirliği Anlaşmasını Kadir Has Üniversitesi İle İmzaladı
Üniversite

Kadir Has Üniversitesi, Amerika’nın en saygın üniversitelerinden Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences ile bir işbirliği anlaşması imzaladı. Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences’in Türkiye’de sadece Kadir Has Üniversitesi ile yaptığı bu anlaşma kapsamında ilk olarak  4-9 Haziran 2012 tarihleri arasında 20 kişilik bir öğrenci grubu Kadir Has Üniversitesi’ne gelecek.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ı ziyaret eden Dekan Prof. Sue Ott Rowlands ve 21. Yüzyıl Çalışmaları Merkezi Direktörü Prof. Robert Siegle, Türkiye’de sadece Kadir Has Üniversitesi ile işbirliğine başladıklarını ve bundan büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ise, eğitimde uluslararası araştırmaların ve projelerin önemine dikkat çekerek bu sayede üniversitelerarası kalitenin artacağını, bunun da araştırma odaklı öğrencilerin yetişmesi anlamına geldiğini söyledi. Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences ile özellikle MIS, Yeni Medya ve Biyoinformatik bölümleri ve diğer projelerde yer alacaklarını söyleyen Rektör Aydın, uluslararası araştırmalarla ilgili öğrencileri desteklediklerini de ifade etti.

Değişim programı kapsamında Kadir Has Üniversitesi öğrencileri; lisans ve yüksek lisans öğrenci değişimi programından yararlanıp, ortak konferans ve araştırmalara katılacaklar. Anlaşma çerçevesinde Kadir Has Üniversitesi öğretim üyeleri ise değişim programından yararlanabilecek ve akademik bilgi ve yayın paylaşımında bulunacaklar.

Virginia Tech Üniversitesi College of Liberal Arts and Human Sciences ile geliştirilmesi planlanan programlar arasında kısa dönem eğitim gezisi, yaz okulları ve çift diploma programları yer alıyor.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)