adscode
adscode

Windows Phone'un şarjı mı uzun ömürlü yoksa Android'in mi?

​Birebir aynı donanıma sahip iki telefondan biri Android, diğeri Windows çalıştırırsa hangisinin şarj ömrü daha uzun olur dersiniz?

Windows Phone'un şarjı mı uzun ömürlü yoksa Android'in mi?
Bilim Teknoloji
HTC 'nin aylardır konuşulan Windows Phone'lu HTC One M8'i, sonunda gerçek oldu. Yeni One M8, hem görünüşü, hem de donanımıyla Android 'li One M8'in ikizi. Tek büyük fark ise kullandıkları platformda. Peki şartlar eşitken, Windows Phone ve Android'in hangisi pil konusunda daha iyi?

İddiaya göre Windows Phone'lu HTC One M8, Android'li kardeşine göre çok daha az pil harcıyor. HTC'nin kendi paylaştığı bilgilere göre Windows Phone'la çalışan HTC One M8, 22 saat konuşma süresi ve 528 saat bekleme süresi sunuyor. Aynı teknik özelliklere sahip Android'li One M8 ise 20 saat konuşma süresi ve 496 saat bekleme süresi sunuyor.

Windows Phone'lu HTC One M8'i satan tek mobil taşıyıcı Verizon'un rakamları ise daha büyük bir fark gösteriyor.

Verizon'a göre telefonun Android'li modeli sadece 12 saat kullanım süresi ve 12,2 gün bekleme süresi sunarken, Windows Phone'lu model 21 saat kullanım süresi ve 15,5 gün bekleme süresi sunuyor.

HTC ve Verizon, pil ömrünü ölçmekte farklı kritlerlere başvurmuş olabilirler, ancak her iki firmanın rakamları da Windows Phone'lu telefonun pil ömrünün Android'li modele göre üstün olduğunu gösteriyor. HTC ve Verizon, konu hakkındaki sorularaysa henüz cevap vermediler.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)