adscode
adscode

Xiaomi, BlackBerry’i satın mı alıyor?

​Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, telefon sektörünün önemli isimlerinden BlackBerry’i kendi safına katmayı planlıyor.

Xiaomi, BlackBerry’i satın mı alıyor?
Bilim Teknoloji

Son dönemlerin parlayan yıldızı olarak nitelendirilen Xiaomi, hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Bu büyüme esnasında ise özellikle Hindistan ve Amerika’da ciddi patent davalarıyla da uğraşmak durumunda kalıyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, akıllı telefon pazarında ismini duyurmaya başladığı yıldan beri çok hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Gelişirken özellikle de Hindistan ve Amerika’da ciddi patent davalarıyla uğraşıyor. Uzun zamandır satılacağı hakkında dedikodular çıkan Amerikalı BlackBerry’nin son talibinin ise Çinli firma olduğu ortaya çıktı.

Akıllı telefon serisi Torch ve Bold ile bir dönem fırtına estiren BlackBerry’nin özellikle akıllı telefon bölümünün son zamanlardaki performansı oldukça vasat durumda. İzlenen yanlış stratejiler sonucu yıllardır zarar eden şirket uzun zamandır yazılım bölümü sayesinde ayakta kalabiliyordu. Ancak bu yılın başlarında Huawei, Lenovo ve Microsoft’un BlackBerry ile ciddi anlamda ilgilendikleri haberleri çıkmıştı.

Adı geçen üç devin dışında Xiaomi’nin de BlackBerry’e talip olması akıllara şirketin elinde bulundurduğu patentleri getiriyor. Özellikle Amerika’da patent sorunları yaşayan Çinli firmanın satış yapmaktan kaçındığını biliyoruz. Eğer Xiaomi, BlackBerry’i saflarına katarsa, Amerika pazarına rahat bir şekilde açılabilecek ve büyümeye devam edecek.

Bakalım bu haberlerin sonunda, mutlu sona kim ulaşacak?

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)